Újra lehet pályázni a Jövő Reménységei ösztöndíjra

A Kolonics György Alapítvány a 2018-as évre is meghirdeti a hátrányos helyzetű fiatalokat támogató Jövő Reménységei ösztöndíjat.

Újra lehet pályázni a Jövő Reménységei ösztöndíjra

Az idei évben öt versenyző, Csikós Zsóka, Szőke Attila, Bonyai Regina, Molnár Csenge és Opavszky Márk részesült a fél éven át tartó támogatásban. Mindannyian kijutttak és rendkívül sikeresen szerepeltek a korosztályos nemzetközi viadalokon. Csikós Zsóka ifjúsági világbajnok lett síkvizen és maratonon is, Molnár Csenge és Opavszky Márk az Európai Ifjúsági Olimpiai Ffsztiválon állhatott fel a dobogóra, míg Szőke Attila kenus kettesben lett világbajnok 1000 méteren, Bonyai Regina pedig az U23-as világ- és Európabajnokságon szerepelt sikeresen.

A tavaly indult ösztöndíjprogram különlegessége abban rejlik, hogy magánemberek adományaiból áll össze a felhasználható keret. A 2018-as szezonra 34-en álltak a program sikere mellé, több olyan aktív sportoló is támogatást nyújtott, aki néhány esztendővel ezelőtt még maga is ebben a korosztályban halmozta az érmeket.

Az alapítvány nem titkolt célja, hogy bevonjon minél több sikeres sporotolót, akik évtizedeken át szállították az eredményeket a sportágnak és ezzel lehetőséget kapjanak, hogy töredékét visszaadják az évek alatt kapott támogatásnak.

A program támogatásához a következő személyek járultak hozzá:

 

A pályázat leadási határideje 2017.november 20! A beérkezett pályázatokat az alapítvány 2017. november 27-i kuratóriumi ülésén bírálja el.