Támogatási programjaink

Karrierkövető program

 Azon fiatalok számára, akik felsőfokú edzőképzésre járnak és aktívan részt kívánnak venni a sportéletben, nemzetközi versenylátogatást, a felnőttválogatott edzőtáborában hospitálást és különböző előadásokat szervezünk. Ezek célja, hogy iskolai tanulmányaik mellett olyan gyakorlati tudást szerezzenek, amelyeket tankönyvekből nem lehet elsajátítani, sikeres edzőinktől azonban igen. Így a program azt is lehetővé teszi, hogy a tapasztalt edzők birtokában lévő tudásanyag ne vesszen el a nyugdíjba vonulással, hanem lehetőségük legyen átörökíteni azt a fiatal, lelkes kollégáiknak, biztosítva a sportág eredményességét és töretlen fejlődését.

Gondolatébresztő délutánok

A 14-18 éves korosztály és a velük való törődés általános hiánya inspirálta ezeket a motivációs délutánokat. A program során a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel együttműködve profi előadóink interaktív tréningeket tartanak utánpótláskorú versenyzőknek, válogatott sportolóknak és fiatal edzőpalántáknak, amelyek fókuszban a kettős karriertervezés áll, vagyis annak fontossága, hogy az élsport mellett tudatosan készüljenek arra is, hogy annak befejezése után mihez kezdenek majd magukkal.

Jövő Reménységei program

A program keretében olyan fiatal kajakosokat és kenusokat támogatunk, akik rendelkeznek már kiemelkedő eredményekkel, azonban további fejlődésükhöz nagy segítség az alapítvány támogatása. A szociálisan hátrányos helyzetű fiatalokat tanulmányi eredményük, sporteredményük és rászorultságuk figyelembevételével választja ki a kuratórium. A program anyagi háttere minden évben magánadományokból gyűlik össze.

Granek István Tanulmányi Ösztöndíj

Az ösztöndíjrendszer célja a kettős életpályamodell kialakítása, azaz növelni a felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberek számát a kajak-kenu sportágban. A pályázat elbírálása során előnyben részesülnek azok a sportolók, akik már év elején önként jelentkeznek a Karrierkövető programunkba, illetve azok is, akik olyan helyről érkeztek, ahol a leginkább sürgető a szakemberhiány pótlása. 

Erzsébet-tábor

2018 nyarán 11 héten keresztül két helyszínen, Zánkán és Fonyódligeten sárkányhajóztattuk a táborozó gyerekeket, míg a Példakép program keretein belül minden héten egy sikeres sportoló utazott le a Balatonra és töltötte az egész napot a gyerekekkel.