Idén is várjuk a pályázatokat a Jövő Reménységei ösztöndíjra

Nagy örömmel jelentjük be, hogy az idei év nehézségei ellenére is folytatódik a Kolonics György Alapítvány szociális alapú sportpályázata, amelynek köszönhetően 2021-ben már ötödik alkalommal lesz lehetőségünk támogatni kajak-kenus fiatalokat céljaik elérésében.

Idén is várjuk a pályázatokat a Jövő Reménységei ösztöndíjra

A Kolonics György Alapítvány a 2021-es évre is meghirdeti a Jövő Reménységei pályázatot azon utánpótláskorú – 15 és 18 év közötti – kajakos és kenus versenyzők számára, akik jelenleg iskolai tanulmányokat folytatnak, hazai vagy nemzetközi eredményekkel rendelkeznek a sportágban és továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük. 

Az ösztöndíjkeret és az elnyerhető támogatás mértéke:

A teljes ösztöndíjkeret 2.160.000 forint, melynek forrása magán- és céges adományokból gyűlt össze. Ennek köszönhetően összesen kilenc fiatalt van lehetőségünk támogatni – női kenu, női kajak, férfi kajak és férfi kenu szakágakban két-két nyertes pályázó, illetve para szakágban egy nyertes pályázó részesülhet hat hónapon át havi 40 000 forint támogatásban 2021. februárjától.

A támogatásban részesíthetők köre:

15 és 18 év közötti serdülő és ifjúsági korú a támogatás utolsó kifizetésének időpontjában még ifjúsági korú, tehát 2003.01.01 és 2006.12.31 között született – kajakos és kenus versenyzők, akik jelenleg iskolai tanulmányokat folytatnak, és 2020-ban versenyzési engedéllyel rendelkeznek, illetve 2021-ben is szándékukban áll versenyengedélyt kiváltani. Pályázatot adhat be olyan személy is, aki egyszer már elnyerte a támogatást.

A kiválasztás szempontjai:

A kiválasztás módja:

A határidőig beérkezett érvényes pályázatok közül, azok megismerése után a Kolonics György Alapítvány Kuratóriuma választja ki a kilenc nyertes pályázót az említett szempontok alapján, különös tekintettel a pályázók szociális helyzetére. 

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok:

A hivatalos jelentkezés formája és határideje:

A jelentkezéseket 2020. december 10-ig várjuk e-mailben az info@kolonicsalapitvany.hu e-mail címre, csatolva a szükséges dokumentumokat.

A pályázatban elnyert összeg felhasználhatósága és elszámolása:

A pályázati támogatás felhasználható sportági, vagy a kiegészítő sportágakban használt sporteszközre, sportruházatra, táplálékkiegészítőre, teljesítménydiagnosztikai eszközökre, a szövetség egészségügyi központjában igénybe vett szolgáltatásra, illetve edzőtábori költségek fedezésére. A pályázatot elnyert sportolókkal az Alapítvány szerződést köt. A felhasznált támogatás elszámolását az Alapítvány számára 2021. november 30-ig kell eljuttatni.

A pályázat forrását képező felajánlásokat az alábbi személyek és szervezetek adományozták, melyért külön köszönet Kárai Péternek az összefogás kezdeményezőjének és az alábbi felajánlóknak: