Megtartotta idei első kuratóriumi ülését a Kolonics Alapítvány

A Kolonics Alapítvány május 13-án megtartotta az idei év első kuratóriumi ülését, ahol Dr. Lits József, a felügyelő bizottság elnöke alátámasztotta: az alapítvány nemcsak sikeresen, de szabályosan működik.

Megtartotta idei első kuratóriumi ülését a Kolonics Alapítvány

A Kolonics György Alapítvány május 13.napján kuratóriumi űlést tartott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség  dr. Baráth Etele székházában.

Napirendi pontok között szerepelt a 2023-as évszakmai beszámolója, kimondott élmény volt sorra venni mindazokat az eseményeket, amelyektől a 2023 év sikeres volt az alapítvány életében.

„Akárcsak az elmúlt jó pár esztendőben, a szövetségi támogatás mellett tavaly is sikerült független forrásokat mozgósítani céljaink eléréséhez, reméljük, ez idén sem lesz másként” – mondta el Csabai Edvin, a kuratórium elnöke, aki optimistán látja az év hátralévő részét. A napirendi pontok azokat a kérdéseket ölelték fel, amelyeket szükséges volt  átbeszélni, és a kuratórium tagjai mindenben egyetértésre jutottak. 

Az előttünk álló időszak első eseménye a hagyományos fáklyás emlékevezés lesz Kolonics György halálának évfordulóján, s ha már emlékverseny, természetesen az októberi Kolonics György emlékfutást is szándékunkban áll megrendezni.

A támogatási programokat illetően fiatal edzők számára biztosan meg lesz hirdetve a Granek István edzői program, akárcsak a Jövő Reménységei program. Ez utóbbival kapcsolatban Kárai Péter kuratóriumi tag és a program ötletgazdája elmondta, a jelenlegi programnak 12 támogatottja van, cél a támogatások összegét, a résztvevők számát megtartani.

Örömteli hír, hogy idén is a Tanulj Tesó alapítvánnyal együttműködve egyhetes vízitúrát szervezünk mélyszegénységben élő gyerekek számára a Vízivándor programhoz csatlakozva a nyár folyamán.  

„Összeségében komoly programok várnak megvalósításra."- zárta le az ülést Csabai Edvin, a kuratórium elnöke.