Fantasztikusan sikerült a mátraházi kenus összetartás

Idén is megrendeztük a kenus összetartást Mátraházán, 2018, 2019, 2020, 2022 és 2023 után 2024-ben immár hatodik alkalommal hoztuk tető alá közkedvelt eseményünket. A program a Kékes csúcsfutással kezdődött. Majd motivációs tréningen vettek részt a gyerekek, kamaszok.

Fantasztikusan sikerült a mátraházi kenus összetartás

A futást mindig nagy igazalom előzi meg. Azért mégis csak sok a szint és van, aki duplán veselkedik neki a Kékesnek. Csáky László kuratóriumi tagunk egy rövid eligazítás után kiválasztott egy résztvevőt, aki megtartotta a bemelegítést. Reményi Péter kuratóriumi tagunk ellőtte a rajtot, majd fent időt mért.

A kicsik egy, a nagyok két kört futottak, majd a visszaérkezést, a zuhanyzást és az ebédet követően amolyan motivációs tréningen vettek részt a fiatal kenusok.

A résztvevőket, a közel 140 főt, két csoportra osztottuk, majd, amikor az első programmal végeztek, helyet – vagyis programot – cseréltek.

Az első foglalkozáson alapítványunk névadójának, Kolonics Györgynek a sydney-i, olimpiai aranyrémet érő futamát vetítették le. Majd kuratóriumi elnökünk, Koló jóbarátja, világbajnok maratoni kenus, Csabai Edvin beszélgetett a gyerekekkel, kérdéseket tett fel nekik Kolóval és az olimpiai bajnok kenusokkal kapcsolatban, aki tudta a helyes választ, csokit kapott jutalomként.

Ezt követően Hüttner Csaba szövetségi kapitány, Koló jóbarátja, világbajnok kenus beszélt a csapat összetartó erejéről, Foltán László utánpótláskapitány pedig a kettős karrierről mesélt, vagyis arról, hogy a sport mellett nagyon fontos a tanulás is.

A másik program során Kozmann György, Koló egykori párostársa, világbajnok, olimpiai bronzérmes kenu és Csáky László tréner, kuratóriumi tag foglalkozott a gyerekekkel. Kozmann György Kolóról mesélt, majd Lacival együtt felvázolták a feladatot és belevetették magukat a „munkába”: a jó edző témáját kellett feldolgozniuk a gyerekeknek különböző, az életkoruknak megfelelő módon.

Amikor a csoportot végeztek, helyet cseréltek, vagyis mindkét csoport részt vett mindkét programon. A nap végén minden résztvevő kapott ajándékot.

Gönczöl Laura, az alapítvány által többszörösen díjazott kenus, az U23 Los Angeles válogatott tagja így értékelte az eseményt:

„Idén voltam harmadszor a kenus összetartáson, és az elmúlt évekhez hasonlóan most is nagyon élveztem. Jó látni ennyi kenust egy helyen és érezni, hogy ez egy közösség. Ha időm engedi, biztos, hogy el fogok menni legközelebb is!”

Fodor Nicholas (U23 Los Angeles válogatott):

„Nem voltam még kenus összetartáson, de innentől állandó program lesz a számomra, mert nagyon jó hangulatban telt. Jó volt látni, hogy egyesületem tagjai, a kis akadémiás kenusok is teljesítik a futást. Laci előadása fantasztikus volt. Ez a közösségi futás jó, mert összetartja az egész kenus társaságot.”