Kiss Péter Pált díjazta a Nemzeti Versenysport Szövetség

Kimagasló tavalyi teljesítménye elismeréseképpen 37 sportág 64 versenyzőjét díjazta hagyományos évértékelő gáláján a nem olimpiai sportágak ernyőszervezete, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). Az eseményen Jövő Reménységei ösztöndíjasunk, Kiss Péter Pál is elismerésben részesült.

Kiss Péter Pált díjazta a Nemzeti Versenysport Szövetség

Az idén hetedik alkalommal megtartott gálán az Év Sportolója elismerést kapta meg Kiss Péter Pál, aki tavaly Duisburgban megvédte világbajnoki címét KL1 200 méteren, ezzel együtt kvótát szerzett Párizsba. Paralimpiai bajnokunkat az év eleji Az Év Sportolója Gálán is díjazták.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár köszöntő beszédében méltatta az NVESZ-hez tartozó sportszövetségek eredményeit, majd arról beszélt, hogy a sportolóknak a sikerek mellett fontos a visszacsatolás, és ez a gála is egyfajta visszajelzés nekik.

Az államtitkár hangsúlyozta: az állami sportirányításnak kiemelten fontos a Nemzeti Versenysport Szövetség támogatása, hiszen a sportköztestület közel 100 ezer versenyzőt fog össze. Hozzátette: a sportirányítás célja, hogy Magyarországon minél többek életének legyen része a sport. Mivel az NVESZ óriási bázissal rendelkezik, kiemelten számítanak rá a Sportoló Nemzet Program kapcsán is, hiszen szeretnék, ha mindenki tudna magának testhez álló sportágat választani.

Az Év Sportolója díjakra a tavalyi Európa Játékokon, a Küzdősportok Világjátékán, továbbá a világ- vagy Európa-bajnokságon dobogós helyezést elért sportolókat, illetve csapataikat javasolhatták a szövetségek. Ezt követően a jelöléseket az NVESZ elnöksége hagyta jóvá.

(Forrás és fotó: MTI)