Idén ötödik alkalommal is MosolyTúra

Közel száz hátrányos helyzetű gyermek nyári táborozásához járult hozzá a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Kolonics György Alapítványon keresztül. Alapítványunk a Tanulj Tesó Alapítvánnyal együtt működve szervezte a MosolyTúra táborokat, amelyek életre szóló élményeket, barátságokat jelentenek a gyerekeknek.

Idén ötödik alkalommal is MosolyTúra

A Mosolytúra kezdeményezés fő célja, hogy olyan fiataloknak nyújtson nyaralási lehetőséget, akiknek erre anyagi helyzete miatt nem lenne lehetősége. Szeretnénk a fiataloknak bemutatni a kajak-kenu sportot és Kolonics György emlékét ápolni.

2024-ben ötödik alkalommal szerveztük meg a MosolyTúrát (és tábort). Két helyszínen - Szigetmonostor, Szentendre - két turnusban táboroztattuk a gyerekeket. Legtöbbjük a Borsod megyei Orsmosbányáról és Szendrőről érkezett, illetve Jánossomorja környéki gyermekotthonokból.

Az Aktív Magyarország a Kolonics Alapítvánnyal együttműködve teremtette meg a táborok hátterét, amelyhez aztán  hozzájárult a Tanulj Tesó Alapítvány is.

A táborok során szervezők és önkéntesek változatos programokat szerveztek a gyerekeknek. Vízisportok, fürdőzés mindig szerepeltek a programban, de városnézés, fagyizás, csapatépítő versenyek, túrázás is a napirend része.

Boldogok vagyunk, hogy ennek is részesei lehetünk.