Remekeltek a Jövő Reménységei az ifi vébén

A ifjúsági és U23 magyar válogatott 10 arany-, 6 ezüst- és 5 bronzéremmel zárta a világbajnokságot. Pitestiben a Kolonics Alapítvány támogatását élvező Jövő Reménységei program tagjai is remekül szerepeltek.

Remekeltek a Jövő Reménységei az ifi vébén

Az ifi világbajnokság hőse egyértelműen Kőhalmi Emese, aki három aranyérmet nyert olimpiai távon, K-1 500 méteren raádásul elképesztő fölénnyel, majd öt másodpercet vert a mezőnyre. Párosban a tavalyi évben Kolonics György-díjjal kitüntetett Rendessy Eszterrel arattak rajt-cél győzelmet, négyesben pedig Csikós Zsókával és Szellák Szabinával állhattak fel a dobogó legfelső fokára. Zsóka 2017-ben volt a támogatottak között, Szabina pedig idén a legnagyobb egyéni adományozója volt az alapítványnak Tóth Robi betegsége kapcsán. 

Női kenuban a még mindig csak serdülőkorú Gönczöl Laura és Opavszky Réka remekeltek, akik szintén olimpiai távon, C-2 500 méteren másodikok lettek, 200-on pedig bronzérmet szereztek. A kajakos fiúknál Erdélyi Tamás Őry Zsomborral nyert ezüstöt K-2 1000 méteren, a 2017-ben támogatott Opavszky Márk pedig ezüstéremre sztrókolta az 500 négyest. A kenus fiúk idén a vártnál kicsit gyengébben szerepeltek, de ők is minden számban döntőztek. Az idei és a tavalyi támogatott Besenyei Ádám és Horváth Benedek C-2 1000 méteren hetedikek, míg a négyes hajóban ötödikek lettek 500 méteren. 

Gratulálunk a versenyzőknek!