Tizenöt díjazottunk vagy ösztöndíjasunk nyert érmet a világbajnokságon

A magyar utánpótlás kajak-kenu válogatott minden idők legeredményesebb világbajnokságát zárta Szegeden, 21 arany-, 13 ezüst- és 6 bronzérmet nyert az ifjúsági és U23-as vb-n. A fantasztikus sikerből kivették a részüket azok a versenyzők is, akik díjazottaink, illetve ösztöndíjasaink voltak az elmúlt évek során, vagy még mindig azok. Közülük tizenöten állhattak fel a dobogóra.

Tizenöt díjazottunk vagy ösztöndíjasunk nyert érmet a világbajnokságon

A Kolonics György Alapítvány 2009. óta adja át az év legbiztatóbb teljesítményét nyújtó utánpótláskorú versenyzőnek a Kolonics György-díjat és 2017. óta választja ki a Jövő Reménységei ösztöndíjasait a pályázók közül. A kezdetekkor évente öt sportoló kapott a karrierjét támogató ösztöndíjat, jelenleg már évente tízen részesülnek a jelentős támogatásban.

Hisszük, hogy programjaink nagy mértékben hozzájárulnak az utánpótláskorú kajak-kenusok pályafutásának egyengetéséhez, de az idei vb-szereplés azt mutatja, hogy már nem csak hihetünk ebben, hanem bizonyosak is lehetünk programjaink hatékonyságában.

A szegedi utánpótlás világbajnokságon ugyanis tizenöt olyan sportoló nyert érmet, akit valamilyen módon támogattunk. Ez a tizenöt sportoló összesen 26 érem megszerzésében vállalt szerepet, ebből 12 arany volt. Rendessy Eszter, Kőhalmi Emese, Varga Ádám, Opavszky Márk, Kiss Ágnes, Kollek Bálint, Gönczöl Laura, Zombori Dominik, Slihoczki Ádám, Molnár Csenge, Molnár Csanád, Juhász István, Oszgyáni Bence, Györe Panna és Csikós Zsóka a bizonyítéka annak, hogy Kolonics György szellemisége, a sikerhez és a munkához való hozzáállása ma is él, a fiatalok kimagasló eredményeiben benne látjuk Kolót is és azt, amit mindig is képviselt.

(Fotó: a magyar vb-csapat, kajakkenusport.hu)