Alapítványunk díjazottjai is ott lesznek az U23-as vb-n

Büszkék vagyunk arra, hogy a hamarosan kezdődő U23-as világbajnokságon több olyan versenyző is indul, aki a Kolonics György Alapítvány díjazottja. Úgy érezzük, hogy törekvéseink és céljaink tökéletesen egybeesnek a fiatalok érdekeivel, ebből pedig a sportág is sokat profitál.

Alapítványunk díjazottjai is ott lesznek az U23-as vb-n

Szerdán utazik Portugáliába az U23-as kajak-kenu válogatott, amely aztán pénteken kezdi meg a versenyzést a világbajnokság helyszínén, Montemor-O-Velho-ban. A kenusok Szegeden végezték el az utolsó edzéseiket (a képen ők láthatók), abban a reményben, hogy még hozzá tudnak rakni valamit a már eddig elvégzett rengeteg munkához.

A küldöttség reményeivel kapcsolatban Makrai Csaba szövetségi kapitány elmondta, hogy ugyan a kajak-kenu hagyományosan Európában népszerű és a sikeres nemzetek is főként európaiak, azért utánpótlás szinten is számolni kell a tengerentúliakkal. Ausztrália, Új-Zéland, Kína, de a többi ázsiai ország is zárkózik fel a világelithez, ahogy Amerikában is vannak igen sikeres „iskolák”, Brazíliával és a Kubával például már egyértelműen számolni kell.

Az, hogy pontosan milyen eredmény várható a magyarokról, egyelőre titok, mi azonban boldogan tesszük közzé azt a listát, amely a Kolonics Alapítvány jelenlegi és korábbi ösztöndíjasainak, illetve díjazottjainak nevét tartalmazza, ők azok a sportolók, akik úgy lettek kerettagok, hogy pályafutásuk során alapítványunk ilyen, vagy olyan módon hozzájárult ahhoz, hogy karrierjük nehézségeivel megbirkózzanak: Böszörményi Bendegúz, Csikós Zsóka, Csorba Zsófi, Gönczöl Laura, Kőhalmi Emese, Kövesdi Patrik, Máró Anna, Molnár Csanád, Molnár Csenge, Ozsgyáni Bence, Opavszky Márk, Opavszky Réka, Rendessy Eszter, Slihoczki Ádám, Tamási Zsombor és Zombori Dominik.

Hajrá, nagyon drukkolunk!

(Fotó: MKKSZ)