Újra lehet pályázni a Jövő Reménységei ösztöndíjra

Íme itt a PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Kolonics György Alapítvány Jövő Reménységei ösztöndíjra. A 2022-es idényben is tíz olyan fiatalt segít alapítványunk ösztöndíjprogramjával, akiknek szociális helyzetükből adódóan szükségük lehet támogatásra. A pályázat benyújtásának határideje 2021. december 13. Részletek alább olvashatók.

Újra lehet pályázni a Jövő Reménységei ösztöndíjra

A Kolonics György Alapítvány a 2022-es évre is meghirdeti a Jövő Reménységei pályázatot azon utánpótláskorú, 15 és 18 éves, kajakos és kenus, a paraszakágban a 15-20 év közötti kajakos és kenus versenyzők számára, akik jelenleg iskolai tanulmányokat folytatnak, hazai vagy nemzetközi eredményekkel rendelkeznek a sportágban és továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük. 

Az ösztöndíjkeret és az elnyerhető támogatás mértéke:

A teljes ösztöndíjkeret 2.400.000 forint, amelynek forrása magán- és céges adományokból tevődik össze. Női kenu, női kajak, férfi kajak és férfi kenu szakágakban két-két nyertes pályázó, illetve paraszakágban és különdíjasként egy-egy nyertes pályázó 2022. februártól fél éven keresztül havi 40.000 forint támogatásban részesül. Az ösztöndíj folyósítása 2022 februárjában kezdődik.

A támogatásban részesíthetők köre:

15 és 18 év közötti serdülő és ifjúsági korú – a támogatás utolsó kifizetésének időpontjában még ifjúsági korú, tehát 2004.01.01 és 2007.12.31 között született, a paraszakágban a 2002.01.01. és 2007.12.301. között született – kajakos és kenus versenyzők, akik jelenleg iskolai tanulmányokat folytatnak, és 2021-ben versenyzési engedéllyel rendelkeznek, illetve 2022-ben is szándékukban áll versenyengedélyt kiváltani. Érvényes pályázatot adhat be olyan személy is, aki egyszer már elnyerte a támogatást.

A kiválasztás szempontjai:

A kiválasztás módja:

A határidőig beérkezett érvényes pályázatok közül, azok megismerése után a Kolonics György Alapítvány Kuratóriuma választja ki a tíz nyertes pályázót az említett szempontok alapján, különös tekintettel a pályázók szociális helyzetére. 

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok:

A hivatalos jelentkezés formája és határideje:

E-mailben az info@kolonicsalapitvany.hu e-mail címre várjuk a jelentkezéseket, csatolva a szükséges dokumentumokat 2021. december 13-ig.

A pályázatban elnyert összeg felhasználhatósága és elszámolása:

A pályázati támogatás felhasználható sportági, vagy a kiegészítő sportágakban használt sporteszközre, sportruházatra, táplálékkiegészítőre, teljesítménydiagnosztikai eszközökre, a szövetség egészségügyi központjában igénybe vett szolgáltatásra, illetve edzőtábori költségek fedezésére. A felhasznált támogatás elszámolását az Alapítvány számára 2022. november 30-ig kell eljuttatni. A pályázaton nyertes sportolókkal az Alapítvány szerződést köt.

A pályázat forrását képező felajánlásokat az alábbi személyek és szervezetek adományozták, melyért külön köszönet Kárai Péternek az összefogás kezdeményezőjének és az alábbi felajánlóknak: