Sipos Tomi egymillió forintot nyert az Ide süss!-ben alapítványunknak

Az egykori kenus, Sipos Tomi, aki az Irigy Hónaljmirigy tagjaként lett országszerte ismert, megnyerte a Viasat3 tévécsatornán futó Ide süss! című cukrászverseny húsvéti kihívását. A győztes a saját nyereményén felül egy civil szervezetnek is nyert egymillió forintot, Tomi kedvezményezettje a Kolonics György Alapítvány volt.

Sipos Tomi egymillió forintot nyert az Ide süss!-ben alapítványunknak

A népszerű cukrászverseny 7. évadát, az Ide süss! – Húsvéti kihívást Ábel Anita és Sass Dani vezette, a desszerteket pedig a macaronok specialistája, Szalai Dóri és sokak kedvence, a pék Szabadfi Szabi értékelte. A versenyben 10 híresség mutatta be cukrásztudományát, Sipos Tomin kívül Csocsesz, Király Peti, Oroszlán Szonja, Pál Dénes, Pásztor Anna, Sáfrány Emese, Szabó Simon, Szandi és Széphalmi Juliska próbálta elhódítani a győzelmet.

Minden fordulóban egy résztvevő esett ki, a végére Tomin kívül Király Peti és Szabó Simon maradt, de a zsűri szívét Tomi nyerte el.

„Otthon inkább főzni szoktam, a sütésben nem vagyok annyira rutinos, de a műsort megelőzően részt vettünk egy tíznapos felkészítő kurzuson, ami azért segített abban, hogy gyakorlottabb legyek a sütés terén is – kezdte Tomi. – A verseny tíz napon át tartott, meglepett, hogy bejutottam a legjobb háromba, az pedig pláne, hogy végül nyertem is.”

Tomi korán, alig 10 évesen kezdett kenuzni, a szintén zenész Peti bátyját követve. A Honvédban tették meg az első lépéseket a sportág alapjainak elsajátításában, itt edzőtársa volt több kuratóriumi tagunknak, Horváth Csabának, Hüttner Csabának, Csáky Lászlónak és dr. Bognár Viktornak. Később a KSI-ben folytatta versenyzői karrierjét, ahol Csáky Laci továbbra is edző-, illetve versenyzőtársa volt, míg egy másik kuratóriumi tagunk, Pető Zsolt is klubtársa lett. Csáky Lacival nagy csatákat vívtak pályafutásuk során, az 1989-es Budapest-bajnokság 2000 méteres versenyében például Tomi nyert Lacika előtt.

„Számomra egyértelmű volt, hogy a civil szervezet, amelyet támogathatok a győzelmemmel, a Kolonics György Alapítvány lesz, hiszen rengeteget kaptam a kenuzástól – folytatta Tomi. – Még ezzel sem tudok törleszteni, de így talán én is tehetek valami jót ezért a sportágért. Ha a kenuzás sokat jelent nekem, márpedig sokat jelent, akkor az pedig hatványozottan igaz, hogy Kolonics Györgyről csak a legjobbakat tudom elmondani. Idősebb volt nálam, én elég fiatalon abbahagytam, ő pedig épp akkor kezdett feljönni, amikor én már kifelé tartottam a sportágból, de már fiatalon is egy nagyon korrekt, rendes srác volt. Az első komolyabb párjával, Horváth Csabával csoporttársak voltunk, de Kolóval is találkoztunk a versenyeken, gyakran váltottunk pár szót. Később figyeltem a karrierjét, nagyon-nagyon tiszteltem a sikerei és az emberi nagysága miatt. Az iránta érzett tisztelet miatt is tartottam fontosnak a róla elnevezett alapítványt támogatni a győzelmemmel.”

Gratulálunk Tominak, aki már nem sportol olyan intenzíven, mint régen – jelenleg padelezik -, de figyeli a sportág történéseit és tervezi, hogy elolvassa a Kolonics György életéről szóló könyvet, amely alapítványunk gondozásában jelent meg tavaly és amelyből egy példánnyal ő is kapott dr. Bognár Viktortól.

És természetesen köszönjük Tominak és a Viasat3nak a támogatást, sok nívós programunk fut – Jövő Reménységei, Karrierkövető, Granek István tanulmányi ösztöndíj, Mosolytúra -, lesz helye a nyereménynek.

 

(Fotó: Viasat3)