Hírek: kenu

← Összes hír
Kiss Ágnes bronzérmes a felnőtt Európa-bajnokságon!

Egy arany-, egy ezüst- és három bronzérem volt a mérlege a magyar kajak-kenu válogatottnak az Európa-bajnokságnak is minősülő krakkói Európa Játékokon. Az egykori Kolonics-díjas Varga Ádám K-1 500 méteren győzött, míg a Jövő Reménységei ösztöndíjasunk, Kiss Ágnes C-1 500-on a harmadik helyen végzett.

Sipos Tomi egymillió forintot nyert az Ide süss!-ben alapítványunknak

Az egykori kenus, Sipos Tomi, aki az Irigy Hónaljmirigy tagjaként lett országszerte ismert, megnyerte a Viasat3 tévécsatornán futó Ide süss! című cukrászverseny húsvéti kihívását. A győztes a saját nyereményén felül egy civil szervezetnek is nyert egymillió forintot, Tomi kedvezményezettje a Kolonics György Alapítvány volt.

Jótékonysági futó is gyűjt ösztöndíjasunk, Csáky Soma számára

Az idei UTH egyik résztvevője, Tóth-Cseri Viktor úgy döntött, hogy az indulását nem csupán a futás örömére, de jótékony célra is fogja fordítani. Kiválasztottja nem más, mint ösztöndíjasunk, Csáky Soma, aki majdnem napra pontosan egy éve, 2022. április 4.-én szenvedett súlyos balesetet.

Tovább olvasom
Gödön író olvasó találkozón mutatjuk be a Koló-könyvet

NOVEMBER 18. PÉNTEK: Koló - egy kenus legendája, író olvasó találkozóval egybekötött könyvbemutatót rendezünk Gödön. Az eseményre szeretettel várunk mindenkit, a helyszínen lesz lehetőség a könyv megvásárlására.

Tovább olvasom
Szeretünk, Koló, amíg világ a világ!

Július 15-én, Koló halálának 14. évfordulóján újra összegyűltek a barátai, szerettei, ismerősei, hogy rá emlékezzenek. A kétszeres olimpiai, 15-szörös világ- és háromszoros Európa-bajnok kenus, Kolonics György, alapítványunk névadója ma is összehozza az embereket. Az ünnepi megemlékezés után fáklyás evezésre indultak a megjelentek, a hagyományok szerint.

Alapítványunk eseménydús évet zárt 2021-ben

Megtartotta kuratóriumi ülését az alapítványunk, most került sor a 2021-es beszámolók elfogadására. Tavaly a járvány sok programunkat befolyásolta, a rendezvények kisebb létszámmal zajlottak, ennek ellenére is sikeres évet zárt a Kolonics György Alapítvány.

Gönczöl Laura és Opavszky Réka lett az idei Kolonics-díjas

Gönczöl Laura és Opavszky Réka már egyaránt volt a Jövő Reménységei programunk ösztöndíjasa. Most egy újabb díjjal értékeltük a sikeres kenupáros munkáját, a Kolonics-díj történetében először egy páros kapta meg az elismerést. A kenupáros tagjai méltán lettek díjazottak, tavaly ifjúsági Eb-t és vb-t nyertek, valamint a felnőtt világbajnokságon ezüstérmet nyertek. Gratulálunk nekik!

Rengeteg munka és szép sikerek kísérik az 50 éves Pető Zsolt útját

Pető Zsolt ezer fokon ég, ami meg is látszik élete teljesítményén: bármibe fog, azt sikerre viszi. A Kolonics György Alapítvány kuratóriumának tagja május 10-én ünnepli 50. születésnapján. Ennek alkalmából készítettünk vele interjút kajak-kenuról, munkáról, családról, a befektetett munka fontosságáról és további célokról. Isten éltessen, Zsolt, jó erőben, boldogságban, szeretetben!

Tovább olvasom
Kiss Ágnes a jóval idősebbek között is bizonyít

Kiss Ágnes május 22-én lesz 17 éves, de már elképesztő eredménysorral rendelkezik. Tizenhat évesen nyert ifjúsági Európa- és világbajnoki címet, és állt helyt a felnőtt világbajnokságon. A szegedi kenus tehetség a Jövő Reménységei program ösztöndíjasa, és már most a sportág büszkesége.

Tovább olvasom
Koló megmutatta, hogy miként lehet valaki nagy sportoló

Juhász István Dávid 9 éves volt, amikor az édesapja levitte a vízitelepre. Először csak azzal a céllal, hogy megnézzenek egy edzést. Az ötlet onnan jött, hogy az apuka kajakozott, miért ne próbálhatná meg a fia is, gondolta. Aztán máshogy alakult az élet. A Jövő Reménységei program ösztöndíjasa nem csak a kezdetekről mesél.

Tovább olvasom
Közel százan vettek részt az évindító kenus összetartásunkon

Ha január, akkor kenus összetartás Mátraházán. Idén is megrendeztük a közkedvelt eseményünket, amelyen minden korosztály képviseltette magát és amelyen sokrétű programmal vártuk a kenuzás szerelmeseit.

Tovább olvasom
Megalkuvások nélkül – Ipacs Endre 50 éves!

Ipacs Endre ma ünnepli 50. születésnapját. Pontosabban nem ünnepli, csak megéli, nem egy ünneplős típus. Kuratóriumi tagunkat ezzel az interjúval köszöntjük. Boldog szülinapot, Endre!

Tovább olvasom
Fantasztikus idényt zárt a Gönczöl, Opavszky kenupáros!

Gönczöl Laura és Opavszky Réka régóta alkot egy kenupárt, de a lányok az életben is odafigyelnek egymásra, nem csak a hajóban. Mindketten voltak ösztöndíjasok a Jövő Reménységei programunkban, amikor az egyikük kapta az ösztöndíjat, megosztotta a másikkal és fordítva. Laura és Réka egyaránt remek évet zárt, a végén még egy, a felnőtt vb-n kivívott ezüstérem is!

Gönczöl Laura: ez a 3 aranyérem nem csak az én érdemem

A magyar csapat 17 arany-, 5 ezüst-, és 7 bronzéremmel az első helyen végzett a portugáliai ifi és U23-as világbajnokság éremtáblázatán. A magyar küldöttség fölényes sikeréhez három versenyző is három-három arannyal járult hozzá, köztük Gönczöl Laura is, aki egykor a Jövő Reménységei programunk ösztöndíjasa volt.

Futás közben is Koló ad erőt az 50. születésnapját ünneplő Bognár Viktornak

"Az edzésmunka olyan, mint a sz@r, előbb-utóbb úgyis kijön" – idézi kedvenc mondását Bognár Viktor Wichmann Tamástól. Végtelenül tisztelte a Bajnokot, ahogy rajongással szerette Kolonics Györgyöt is. Ilyen őszintén csak az tud rajongani, aki átlátja a tehetség, a szorgalom és az áhítatos alázat szentháromságát. A Kolonics György Alapítvány kuratóriumi tagja ilyen. Bognár Viktor augusztus 29-én 50 éves.

Koló: 49 – a barátok szemével

Június 4. Kolonics György születésnapja. Barátok – a róla elnevezett alapítvány kuratóriumának tagjai, illetve annak elnöke - emlékeznek rá és elevenítik fel azokat a töreténeteket, amelyek nem sportolói, hanem emberi nagyságát, kedvességét idézik meg. 49 éves lenne, de ezt fura leírni. Hatása annyira erősen él, olyan intenzív érzelmeket vált ki, hogy mi, akik szerettük, úgy érezzük, hogy a mindennapokan is itt van velünk.

Tovább olvasom
Csorba Zsófia életében a kenuzás a legfontosabb

Csorba Zsófia a Szeged 17 éves kenusa, amellett pedig a Deák Ferenc Gimnázium matematika és angol orientációjú osztályának tanulója. Átlaga 4,5 és közben nem csak a középiskolai tanulmányai kiemelkedőek, de tanul angolul, olaszul és spanyolul. Kenusként is tiszteletreméltó a teljesítménye, a Jövő Reménységei program ösztöndíjasa az Olimpiai Reménységek Versenyén két arany- és egy bronzérmet szerzett.

Megcsillogtatta versenyzői nagyságát Kémenes Enikő

A 16 éves kenus, Kémenes Enikő Ráckevén él, a dunaújvárosi kereskedelmi technikumban tanul, kollégiumban lakik hét közben. Hobbinak indult nála a kenuzás, ami aztán egyre komolyabb tevékenység lett az életében. Hét testvére van, nem élnek könnyen, de a Jövő Reménységei program különdíjasa a körülményektől függetlenül elszántan küzd a céljaiért.

Tovább olvasom
Brácsa: 50 - és a számvetés, amire nincs idő!

Koló egyik legjobb barátja volt. Ha nem a legjobb. Brácsa. Mindenki így ismeri. Vicces fiú. És komoly üzletember. Volt kenus. Koló korai párostársainak egyike. Gyerekként is emlékszem rá, egy általános iskolába jártunk. Fogalom. Intézmény. Fontos emlékek őrzője. Trebitsch András ma ötven éves.

Tovább olvasom
Györe Panna ob-aranyakat is nyert a kitűnő bizonyítvány mellé

Alapítványunk közösségi felajánlásnak köszönhetően egy-egy sportórát tudott adományozni két fiatal sportolónak. Panyik Zsombor kapta az egyiket, róla már írtunk a FB-oldalunkon és Györe Panna a másikat, most őt mutatjuk be bővebben. A dunavarsányi Merkapt-Mekler László SE versenyzője, a 11-szeres világbajnok maratoni kenuvilágbajnok Györe Attila lánya tele van tervekkel.

Tovább olvasom
28 század… és ami mögötte van – Horváth Csaba 50 éves!

Horváth Csaba pályafutása során 13 világbajnok címet és egy olimpiai aranyérmet nyert. Két Európa-bajnoki elsőség is fűződik a nevéhez, elismerések, kitüntetések kísérték kenus pályafutást. Indián élete mérföldkőhöz érkezett, április hetedikén ünnepli 50. születésnapját. Isten éltesse sokáig!

Tovább olvasom
Győri Grétánál a kenu mellett megfér a kiemelt matek is

Győri Gréta a Jövő Reménységei program ösztöndíjasa, a DVTK kenusa. Pályázati anyagában nagyon szépen összefoglalta az első találkozását a kenuzással, azt, hogy egy kis bányatavon edzenek sok más klubbal együtt, ami megnehezíti a felkészülését, és utalt rá, hogy az elmúlt év családilag sem volt könnyű a számukra. De minden nehézség ellenére töretlenül küzd a céljaiért.

Tovább olvasom
Egy napon született Kolóval ösztöndíjas kenusunk

Molnár Csanád a Jövő Reménységei program ösztöndíjasa, a családban nem ő az első, nővére, Csenge korábban már elnyerte ezt a lehetőséget. Csanád Szegeden kenuzik, idén lesz 17 éves, de sokkal érettebb a koránál, nagyon tudatos és szorgalmas. Egy napon született Kolonics Györggyel, szeretné egyszer majd megközelíteni az ő eredményeit.

Tizenévesen tudott életszemléletet váltani Csanki Márk

Az Jövő Reménységei Ösztöndíjasok sorozatban Csanki Márkot mutatjuk be. A 18 éves szegedi kenus elképesztő ambícióval próbál napról napra jobbá válni, mindent, de tényleg mindent a sportnak rendel alá. Volt idő, amikor még nem így gondolkodott. A szemléletváltást saját maga vezényelte le az életében.