Díjátadás és köszönetnyilvánítás alapítványunk évzáróján

Megtartotta az immár hagyományos évzáróját a Kolonics György Alapítvány. Az eseményen Csabai Edvin elnök felelevenítette a 2022-es esztendő legfontosabb eseményeit – amelyekben bővelkedtünk, hiszen Koló tavaly lett volna 50 éves -, valamint átadásra kerültek alapítványunk díjai, a Kolonics György-díj és a Jövő Reménységei ösztöndíjak.

Díjátadás és köszönetnyilvánítás alapítványunk évzáróján

Különleges programmal kezdődött az évzáró, egykori ösztöndíjasunk és Kolonics György-díjasunk, Gönczöl Laura kenus egy részletet olvasott fel a Kolonics György életéről szóló, 2022-ben megjelent könyvből, ezzel is emlékezvén arra, hogy a könyv milyen nagy jelentőséggel bír alapítványunk életében.

Ezt követően egy videót tekinthettek meg a jelenlévők, a videóban az év fontos eseményei szedtük sorba. Csabai Edvin elnök kiegészítette a videóban látottakat, beszélt a mátraházi kenus összetartásról, a Szeghalmi Károly hajóépítőmester operációjára való sikeres gyűjtésünkről. Kiemelte, hogy a márciusban megnyílt csepeli Kolonics-kiállítás immár a 25. hazai kiállítás volt, de ugyanilyen fontos esemény volt a Koló születésnapja alkalmából megrendezett gödi estünk, amelynek keretében megtartották a Duna-parti sétány névadóját, a közterület immár Koló nevét viseli.

A július 15-ei fáklyás evezés önjáró programmá nőtte ki magát, ha nem hirdetjük meg, akkor is több százan gyűlnek össze, hogy Kolóra emlékezzenek.

A Mosolytúra nem szigorú értelemben vett kajak-kenus esemény, mégis nagyon jól beilleszthető alapítványunk profiljába, a túra keretében hátrányos helyzetű gyerekeket táboroztatunk a Tanulj Tesó Alapítvány szervezésében, az esemény az Akítv Magyarország és Révész Máriusz államtitkár nélkül nem valósulhatna meg, ezért Csabai Edvin köszönetét fejezte ki az Aktív Magyarország államtitkárának.

A Kolonics György életéről szóló könyv bemutatóját októberben tartotta meg alapítványunk, itt Csabai Edvin elnök megköszönte Gyulay Zsolt MOB-elnök, valamint a Magyar Kajak-Kenu Szövetség segítségét, illetve mindazok támogatását, akik interjú, információk formájában segítették Tamás Rita szerző munkáját.

Az évértékelés után Kárai Péter kuratóriumi tag vette át a szót, aki a Jövő Reménységei ösztöndíjprogram hátterét vázolta fel a megjelentek számára. Kiemelte, hogy a tizenhárom díjazott közül öten kitűnő tanulók, de ennél is fontosabbnak tartotta, hogy a díjazottak, illetve a pályázók emberileg is nagyon magas szintet képviselnek. Kárai Péter szerint a sikereknél is fontosabb, hogy a kajak-kenu család nagyon értékes emberek közössége.

A díjazottak közül elsőként Kiss Ágnest szólították, aki a szövetség elnökétól, Schmidt Gábor helyettes államtitkártól átvehette a Kolonics György-díjat.

Majd a Jövő Reménységei ösztöndíjasokat köszönötték, nekik Urr Anita, Révész Máriusz, Gyulay Zsolt, Baráth Etele, Vaskuti István, Molnár Zoltán és Juhos Róbert adták át az elismeréseket.

Kolonics György-díj:

Kiss Ágnes

Jövő Reménységei 2023 győztesek

Férfi kajak:

Varga Bence

Szabó Levente

Férfi kenu:

Lugosi Gergely

Szegi Zsombor

Női kajak:

Debreczeni Lora Szkarlett

Szegedi Angelina

Női kenu:

Kiss Ágnes

Benkucs Kíra

Para szakág:

Kiss Péter Pál

Különdíjasok:

Licsicsányi Csenge

Boldizsár Dalma

Molnár Csepke

Csáky Soma