Hírek: kolo50

← Összes hír
A legaktívabb évét zárta a Kolonics Alapítvány

Megtartotta kuratóriumi ülését a Kolonics György Alapítvány, az előző évi beszámolók elfogadása után az ezévi program került szóba. A tagok megállapították, hogy tekintettel arra, hogy Kolonics György 2022-ben ünnepelte volna az 50. születésnapját és erről az alapítvány igyekezett a legméltóbb módon megemlékezni, az elmúlt év volt az alapítvány történetének legaktívabb éve. De programokban és tervekben 2023-ban sem lesz hiány.

Tovább olvasom
Díjátadás és köszönetnyilvánítás alapítványunk évzáróján

Megtartotta az immár hagyományos évzáróját a Kolonics György Alapítvány. Az eseményen Csabai Edvin elnök felelevenítette a 2022-es esztendő legfontosabb eseményeit – amelyekben bővelkedtünk, hiszen Koló tavaly lett volna 50 éves -, valamint átadásra kerültek alapítványunk díjai, a Kolonics György-díj és a Jövő Reménységei ösztöndíjak.

Kihirdettük a Jövő Reménységei ösztöndíjpályázat győzteseit

Megtartotta kuratóriumi ülését a Kolonics György Alapítvány kuratóriuma. Az eseményen Csabai Edvin kuratóriumi elnök beszámolt a 2022-es év legfontosabb eseményeiről, illetve a kuratórium döntött a 2023-as Jövő Reménységei ösztöndíjprogramunk győzteseiről.

Gödön járt a Koló-könyv

A gödi József Attila Művelődési Házban író olvasó találkozó keretében mutatkozott be a Koló – egy kenus legendája című könyv. A szerzővel, alapítványunk kommunikációs munkatársával, Tamás Ritával Vasvári Lili, a gödiek egykori kajakosa beszélgetett.

December 11-ig lehet pályázni a Jövő Reménységei ösztöndíjra

Hetedik alkalommal hirdeti meg a Kolonics György Alapítvány a Jövő Reménységei ösztöndíjprogramját. 2017-ben, a program kezdetekor, öt versenyzőt tudtunk támogatni, 2019-ben már nyolc sportoló kapott ösztöndíjat, 2020-tól pedig évente tíz kajak-kenus fiatal részesül a hat hónapon át folyósított, havi 40.000 forintos ösztöndíjban. A pályázat hamarosan elindul.

Tovább olvasom
Gödön író olvasó találkozón mutatjuk be a Koló-könyvet

NOVEMBER 18. PÉNTEK: Koló - egy kenus legendája, író olvasó találkozóval egybekötött könyvbemutatót rendezünk Gödön. Az eseményre szeretettel várunk mindenkit, a helyszínen lesz lehetőség a könyv megvásárlására.

Több százan vettek részt a Kolonics György Emlékfutáson

Az elmúlt évek hagyományaival ellentétben ezúttal nem verseny formájában rendeztük meg partnereinkkel a Kolonics György Emlékfutást, hanem közösségi futással emlékeztünk Kolóra, de így is több százan jöttek el a Népszigetre, hogy egy rendkívül jó hangulatú eseményen vegyenek részt.

Már 19 egyesület nevezett a Kolonics György Emlékfutásra

A hagyományoknak megfelelően idén is október 23-án rendezzük a Kolonics György Emlékfutást, ezúttal közösségi formában. Az eseményre elsősorban a kajak-kenus versenyengedéllyel rendelkező sportolókat várjuk, de örömmel vesszük külsősök jelentkezését is. Már 19 egyesület leadta nevezését, további indulókat várunk.

Bemutattuk a Kolonics György életéről szóló könyvet

Koló, egy kenus legendája címmel könyv jelent meg a 2008-as pekingi játékok előtt 36 éves korában tragikus körülmények között elhunyt Kolonics György olimpiai és világbajnok kenusról, írja híradásában az MTI. A Kolóról szóló könyvet csütörtökön a Stopper hajón mutattuk be, nagy érdeklődés mellett.

Tovább olvasom
Ha október 23., akkor Koló emlékfutás!

Ha október 23., akkor Kolonics György Emlékfutás. Koló lelkesen vett részt a Bécs-Budapest Szupermaraton utolsó etapján, Budakeszi és a Hősök tere között, ennek az eseménynek az apropóján rendezték meg a barátai először a Koló emlékfutást.

Tovább olvasom
Koló, egy kenus legendája könyv vásárlás

A Koló, egy kenus legendája című könyv az Alapítványtól is megvásárolható 4990 Ft áron. A vásárlással az Alapítvány munkáját támogatjátok, amit ezúton is köszönünk. A könyv abból az alkalomból született, hogy Kolonics György idén lett volna ötven éves.

Sétányt neveztek el Kolonics Györgyről Gödön

Dr. Bognár Viktor ötletgazda, alapítványunk kuratóriumi tagja, gödi lakos nyitotta meg azt az ünnepséget, amelynek keretében Kolonics Györgyről sétányt nevezték el a gödi Duna-parton. A névadóra annak a megemlékezésnek a keretében került sor, amelyet a kétszeres olimpiai bajnok kenus születésének 50. évfordulója alkalmából rendeztek.

Ma lenne 50 éves Kolonics György – idén könyv jelenik meg róla

Június 4-én ünnepelné az 50. születésnapját Kolonics György. A róla elnevezett alapítványunk nem csak a 36 évesen elhunyt kenus legenda emlékét őrzi, de a sportág fiatal tehetségeit is segíti. Az emlékév azonban új módon is tiszteleg Koló előtt: könyv jelenik meg a kétszeres olimpiai bajnokról.

Évet zártunk és köszöntöttük a Jövő Reménységei ösztöndíjasait

Alapítványunk megtartotta a 2021-es záróünnepségét, amelyen beszámoltunk az elmúlt év sikereiről, felvázoltuk a 2022-es célokat, valamint köszöntöttük a Jövő Reménységei ösztöndíjasait.