Díjátadóval egybekötött évzárót tartott alapítványunk

A Stopper hajón tartotta meg évzáróját a Kolonics György Alapítvány. Az alapítvány 2023-as munkájának bemutatása és az év lezárása mellett sor került a Kolonics György-díj, a Kolonics György Alapítványért díj és a Jövő Reménységei ösztöndíjak átadására.

Díjátadóval egybekötött évzárót tartott alapítványunk

Az eseményen megjelent dr. Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelősállamtitkára, Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, sportért felelős helyettes államtitkár, Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős államtitkár, dr. Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség korábbi elnöke, Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának elnöke, Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára, Szabó Gabriella, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing munkatársa, háromszoros olimpiai bajnok, Tringer Sára, a Magyar Olimpiai Bizottság sportszakmai munkatársa, Kubina Ádám, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára, Szakács Bálint, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség ügyvezető igazgatója, valamint Boros Gergely, a Magyar Kajak- Kenu Szövetség szakmai igazgatója.

Csabai Edvin, a Kolonics György Alapítvány kuratóriumának elnöke értékelte az elmúlt évet és beszámolt a 2024-es tervekről. Majd Fazekas Erzsébet, az est háziasszonya Nádas Bence világbajnok kajakossal, egykori Kolonics-díjassal beszélgetett.

Ezt követően dr. Schmidt Ádám átadta a 2023-as év legjobb utánpótláskorú kajak-kenus versenyzőjének járó Kolonics György-díjat, az elismerést Kiss Ágnes vehette át, aki egykori ösztöndíjasként fantasztikus idényt zárt.

Átadásra került a Kolonics György Alapítványért díj is, az elismerést dr. Farkas Gabriella és Juhos Róbert érdemelte ki, utóbbi nem tudott részt venni az eseményen.

Csáky Soma ösztöndíjasunk felolvasott a Somakönyv 2-ből egy részletet, amely a magasfeszültségű-áramütést szenvedett kenus gyógyulástörténetét dolgozza fel.

A Jövő Reménységei ösztöndíjasok nem csupán az ösztöndíjat kapják meg fél éven keresztül, de ünnepélyes keretek között átvehették a díjról szóló plakettet, egy-egy hajómatricát, a Lagunda Károly által kézzel készített kitűzőket, valamint a My Time Sport által felajánlott pólókat.

Miután Kárai Péter, kuratóriumi tag, ötletgazda elmondta gondolatait a programmal kapcsolatban, átadásra kerültek a díjak.

Gratulálunk a díjazottaknak, köszönjük a meghívott vendégeinknek, támogatóinknak, a partnerszervezeteink képviselőinek, az alapítóinknak és a kuratóriumi tagjainknak, valamint díjazottainknak és edzőknek, családtagoknak, hogy együtt zárták le velünk a 2023-as esztendőt és indíthattuk együtt a 2024-as évet.

 

Jövő Reménységei ösztöndíjasok 2024

 

Férfi kajak:

Konyecsni Milán (Gyomaendrőd-KSI)

Avar Tamás (KSI)

Férfi kenu:

Mitropoulosz Iliász (UTE)

Pálfalvi Viktor Gyula (ASE)

Női kajak:

Bauer Zita (Lágymányosi Spartacus)

Pető Hanna (City-Gas Tiszafüred)

Női kenu:

Molnár Csepke (MVM Szeged VSE)

Győre Panna (Merkapt-Mekler)

Parakajak:

Boldizsár Dalma (MVM Szeged VSE)

Kiss Péter Pál (Budapesti Honvéd Sportegyesület)

Különdíjas:

Maranec-Dózsa Zsombor (MVM Szeged VSE)

Csáky Soma (Sárospataki Kenu Klub)