Számos újdonsággal készülnek a Wichmann Tamás Regatta szervezői

Idén is lesz Wichmann Tamás Regatta. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai koordinációjával és a magyar kajak-kenu sportág kulturális értékeit ápoló Kolonics György Alapítvány fővédnöksége alatt megrendezésre kerülő II. Wichmann Tamás Nemzetközi Regattára 2023. szeptember 9-10-én kerül sor Dunaújvárosban, az Alsó-Duna parti úton, a Kikötői Öbölben. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Számos újdonsággal készülnek a Wichmann Tamás Regatta szervezői

Az idén második alkalommal megrendezésre kerülő Wichmann Tamás Nemzetközi Regatta szervezői a tavalyi sikereken felbuzdulva további fejlesztéseket hajtanak végre. Igaz, a tavalyi esemény is sok nemzetközi versenyrendezési elemet tartalmazott (pl. volt személyre szabott akkreditáció, ingyenes szélessávú versenyzői és vendég Wi-Fi hálózat, azonnali online eredményközlés a Digicorp rendszeren keresztül, kiváló audiovizuális háttértámogatás, színvonalas versenyzői étkeztetés és színvonalas megjelenés), idén új elemekkel bővítik a szolgáltatási kínálatot.

Az idei év nagy dobása a kétnapos élő közvetítés, amely által minden külföldi (és magyar) versenyző családja figyelemmel követheti az eseményeket. A live-stream mindenki számára, ingyen elérhető lesz, a versenyt követően pedig közzéteszik a felvételt a YouTube-on is.

Emellett, a tavalyi sikereket értékelve a Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalosan kommunikálja az eseményt az összes európai ország kajak-kenu szövetsége felé, mint az év legnagyobb nemzetközi klubversenyét, kérve együttműködésüket a saját országuk klubrendszerén belül történő kommunikációban. Technikai értelemben, az idei évben már lesz célfotó és korrekt, ezredmásodpercre pontos időmérés is.

A szervezők remélik, hogy a versenyen idén már több mint 10 külföldi ország vesz részt, így a várhatóan közel 50 magyar klub versenyzőivel együtt átlépik az 1000 fős kajak-kenu versenyzői létszámot, a sárkányhajósokkal és SUP-osokkal együtt pedig akár az 1500 főt is.

A cél nem más, mint megalapozni és felépíteni Európa, később pedig a világ legnagyobb klubok közötti nemzetközi regattáját, ahol eredményességi szintjétől függetlenül mindenki rajthoz állhat és átélheti a nemzetközi versenyélményt, amely sokak számára jelenthet extra motivációt további karrierjük felépítésében.