Sikeresen vették a válogatókat egykori és jelenlegi ösztöndíjasaink

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség Elnöksége jóváhagyta az utánpótlás világ-és Európa-bajnokságára készülő csapat mellett a maraton Európa-bajnokságra utazók névsorát is. A világversenyekre utazó keretben számos egykori és jelenlegi Jövő Reménységei ösztöndíjas, illetve Kolonics-díjas is van.

Sikeresen vették a válogatókat egykori és jelenlegi ösztöndíjasaink

A július 5-9. közötti gyorsasági ifjúsági, U23 világbajnokságot Auronzóban rendezik, a magyar válogatott 61 fővel vesz részt a megméretésen.

Az U23-asoknál az ösztöndíjasok közül Csikós Zsóka három, míg Opavszky Réka (a képen Gönczöl Laurával) négy számban indul, de ott lesz még a mezőnyben a szintén egykori ösztöndíjas Opavszky Márk, Erdélyi Tamás, Tamási Zsombor, Molnár Csanád, Besenyei Ádám, Gönczöl Laura és Csorba Zsófia is.

Az ifik között három ösztöndíjas, Kiss Ágnes, Juhász István és Kollek Bálint triplázik, de rajtuk kívül kivívta az indulás jogát Szegedi Angelina, Debreczeni Lora Szkarlett, Horváth Maja, Lugosi Gergely, Szegi Zsombor, Győre Panna, Benkucs Kira és Molnár Csepke is.

Az vb mellett július 27-30. között a portugáliai Montemor-o-Velhóban Európa-bajnokságot is rendeznek. Ezen az eseményen összesen 46 magyar indul.

A számhalmozók itt is mindannyian egykori vagy jelenlegi ösztöndíjasok, Kollek Bálint, Kiss Ágnes és Opavszky Réka egyaránt három-három számban rajtol.

Rajtuk kívül több, az alapítványunkhoz köthető versenyző harcol majd az érmekért: az ifiknél Szegedi Angelina, Lugosi Gergely, Benkucs Kira, Győre Panna és Molnár Csepke, az U23-asoknál pedig Opavszky Márk, Erdélyi Tamás, Csikós Zsóka és Gönczöl Laura.

A július 13-16. közötti maraton Európa-bajnokságon résztvevő csapatról is döntött az elnökség, az Eb-t a horvátországi Slavonski Bródban rendezik, az egykori ösztöndíjas Molnár Csenge a felnőttek között igyekszik majd bizonyítani.

 

(Fotó: kajakkenusport.hu)