Pályázati felhívás a Jövő Reménységei ösztöndíjra

A Kolonics György Alapítvány 2017 és 2018 után a 2019-es évre is meghirdeti a hátrányos helyzetű fiatalokat támogató Jövő Reménységei ösztöndíjat. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy – köszönhetően a magánadományok összegének – az idei évben lehetőségünk van a támogatott sportolók számát ötről nyolcra emelni.

Pályázati felhívás a Jövő Reménységei ösztöndíjra

Az ösztöndíj célja, hogy olyan fiatalokat támogassunk, akiknek a programban való részvétel valódi segítséget és ösztönzést jelent a továbblépéshez, a további sporteredmények eléréséhez, így a kiválasztás egyik fő szempontja a szociális háttér.

Ösztöndíjkeret és az elnyerhető támogatás mértéke

A teljes ösztöndíjkeret 1 920 000 Ft, amelynek forrása magán- és céges adományokból tevődik össze. A támogatás féléven keresztül havi 40 000 forintot jelent a nyerteseknek, melyet a sporthoz kapcsolódó költségeik fedezésére használhatnak fel. Az ösztöndíj folyósítása 2019 februárjában kezdődik.

A támogatásban részesíthetők köre

A pályázatra azok a 15–18 év közötti – tehát 2001. január 1. és 2004. december 31. között született – kajakos és kenus versenyzők jelentkezhetnek, akik jelenleg iskolai tanulmányokat folytatnak, 2018-ban versenyzési engedéllyel rendelkeznek, illetve 2019-ben is szándékukban áll kiváltani a versenyengedélyt. Érvényes pályázatot adhat be olyan személy is, aki egyszer már elnyerte a támogatást.

A kiválasztás szempontjai

A kiválasztás módja

A határidőig – 2018. november 15. – beérkezett érvényes pályázatok közül, azok megismerése után a Kolonics György Alapítvány Kuratóriuma fogja kiválasztani a nyolc nyertes pályázót az említett szempontok alapján, különös tekintettel azok szociális helyzetére. A november 30-i döntést követően az ünnepélyes díjátadó 2019 januárjában lesz.

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok

A hivatalos jelentkezés formája és határideje

A jelentkezéseket 2018. november 15-ig várjuk az info@kolonicsalapitvany.hu e-mail címre, csatolva a szükséges dokumentumokat.

A pályázatban elnyert összeg felhasználhatósága és elszámolása

A pályázati támogatás felhasználható sportági, vagy a kiegészítő sportágakban használt sporteszközre, sportruházatra, táplálékkiegészítőre, teljesítménydiagnosztikai eszközökre, illetve edzőtábori költségek fedezésére. A felhasznált támogatás elszámolását az Alapítvány számára 2019. november 30-ig kell eljuttatni. A pályázaton nyertes sportolókkal az Alapítvány szerződést köt.

A pályázat forrását képező felajánlásokat az alábbi személyek és szervezetek adományozták, amiért külön köszönet Kárai Péternek, az összefogás kezdeményezőjének és az alábbi felajánlóknak: