Megtartotta idei első kuratóriumi ülését a Kolonics Alapítvány

Tegnap délután a Kolonics Alapítvány hosszú kihagyás után megtartotta az idei év első kuratóriumi ülését, ahol Dr. Lits József, a felügyelő bizottság elnöke alátámasztotta: az alapítvány nemcsak sikeresen, de szabályosan működik.

Megtartotta idei első kuratóriumi ülését a Kolonics Alapítvány

A 2020-as év első felének kényszerű eseménytelensége után – napirendi pontként – nemcsak kötelező volt végighallgatni a tavalyi év szakmai beszámolóját, de kimondott élmény volt sorra venni mindazokat az eseményeket, amelyektől 2019 kiugróan sikeres év volt az alapítvány életében.

„Akárcsak az elmúlt jó pár esztendőben, a szövetségi támogatás mellett tavaly is sikerült független forrásokat mozgósítani céljaink eléréséhez, reméljük, ez idén sem lesz másként” – mondta el Csabai Edvin, a kuratórium elnöke, aki az elmúlt hónapok nehézségeivel együtt is optimistán látja az év hátralévő részét. A napirendi pontok azokat a kérdéseket ölelték fel, amelyeket a kialakult helyzet miatt is szükséges volt a szokásosnál részletesebben átbeszélni, és a kuratórium tagjai mindenben egyetértésre jutottak. 

Az előttünk álló időszak első eseménye a hagyományos fáklyás emlékevezés lesz Kolonics György halálának évfordulóján, amely az aktuális kormányrendeletnek és a jogszabályoknak megfelelően előreláthatólag korlátolt létszámban kerül majd megrendezésre. A szervezés során törekedni fogunk arra, hogy a kajak-kenu társadalom és az egyesületek tagjai egyes hajókban vegyenek részt a megemlékezésen. S ha már emlékverseny, természetesen az októberi Kolonics György emlékfutást is szándékunkban áll megrendezni.

A támogatási programokat illetően a leendő edzőknek tervezett Karrierkövető program részletei még kidolgozás alatt állnak, de biztosan meg lesz hirdetve, akárcsak a Jövő Reménységei program. Ez utóbbival kapcsolatban Kárai Péter kuratóriumi tag és a program ötletgazdája elmondta, idén bizonyára nehezebb lesz a kellő forrást biztosítani, de akkor sem cél sem a támogatások összegét, sem a résztvevők számát csökkenteni. 

Örömteli hír, hogy egy új kezdeményezéssel is bővül idén az alapítvány portfóliója: szervezetünk az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvánnyal, az Abigél Egyesülettel és a Ronald McDonald házzal együttműködve fog egyhetes vízitúrát szervezni mélyszegénységben élő gyerekek számára és a Vízivándor programhoz csatlakozva augusztus elején. 

„Bár ez egy nehezen induló év volt, de összességében új és komoly programok várnak megvalósításra” – zárta le az ülést Kárai Péter kuratóriumi tag.