Ösztöndíjasunk, Kiss Péter Pál újra az év sportolója

A paralimpiai bajnok Kiss Péter Pál vehette át az Év fogyatékos sportolója elismerést Az Év Sportolója Gálán az Operaházban. Ösztöndíjasunk negyedszer lett az első a szavazáson. Gratulálunk!

Ösztöndíjasunk, Kiss Péter Pál újra az év sportolója

Kiss Péter Pál idén is rászolgált a díjra, hiszen Duisburgban megvédte világbajnoki címét KL1 200 méteren, ezzel együtt kvótát szerzett az idei párizsi paralimpiára. A Honvéd 20 éves klasszisát 2019, 2021 és 2022 után negyedszer választották az év fogyatékos férfi sportolójának. A díjat Marie-Amélie Le Furtől, a háromszoros paralimpiai bajnok francia paraatlétától vehette át.

"Elsősorban a szakmai zsűrinek szeretném megköszönni a szavazatokat, aminek köszönhetően újra én nyerhettem ezt a díjat. Ez hatalmas megtiszteltetés nekem. Szeretném megköszönni a családomnak a támogatást és edzőmnek (Pruzsina Istvánnak) a mindennapos munkát. Remélem, ez idén folytatódik és ismét egy nagyon szép évet zárhatok a párizsi paralimpián. Szeretném megköszönni még a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, hogy minden támogatást megadnak a felkészülésemben, valamint a Honvédnak és a Magyar Paralimpiai Bizottságnak is" - mondta díj átvétele után Kiss Péter Pál.

Kiss Péter Pál évek óta tagja a Jövő Reménységei ösztöndíjprogramnak, amellyel jól teljesítő, de nehéz körülmények között élő fiatal reménységeket támogatunk. Peti már messze több, mint reménység, paralimpiai bajnok és világbajnok, amire nagyon büszkék vagyunk, mint ahogy erre a díjára is!

 

(Forrás és fotó: kajakkenusport.hu)