Kuratóriumi tagunk aktívan segíti a fiatal edzők fejlődését

Csáky László, a Kolonics György Alapítvány kuratóriumi tagja nem csak saját programunk, a Karrierkövető keretében dolgozik azon, hogy a fiatal edzőgeneráció minél felkészültebb és motiváltabb legyen, Laci tréneri tevékenysége, amely a sportágat szolgálja, egyre széleskörűbb. Erről mesélt nekünk.

Kuratóriumi tagunk aktívan segíti a fiatal edzők fejlődését

„A tréneri tevékenységem, amely az alapítvány általi munkákhoz kapcsolódik, egyre jobban terebélyesedik. A Karrierkövető programból egyetlen edzéslátogatás van hátra, mégpedig Csepelen. De ezen kívül is számos helyen jártunk Bánki Lilla projektmenedzserrel, nagyon hasznos programok voltak ezek. A "MosolyTúra" keretében voltam Borsodban, egy kis faluban, Ormosbányán előadást tartani hátrányos helyzetű fiataloknak, olyanoknak, akik a középiskolában folytatják a tanulmányaikat, fontos, hogy a tanulmányukat végig is csinálják, többek között erről beszélgettünk. Szegeden többször is voltam Sík Marciéknál, minden edzővel hosszasan elbeszélgettem, természetesen szakmai alapon. Itt annyit jegyeznék meg, hogy fiamat, a tavaly balesetet szenvedett Csáky Somát kiemelten támogatta a Szeged, így is ki szerettem volna fejezni a hálámat feléjük. A KSI-s kajakos lányoknak is tartottam programot, olvastam fel az alapítvány gondozásában megjelent Kolonics György-könyvből. Jártam Nagymaroson és Baján, szintén gyerekeknek tartottam előadást. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség fiatal edzőket támogató eseményén is részt vettem Pakson, Kozmann György kuratóriumtársammal erős programot hoztunk össze” – foglalta össze az elmúlt hetek történéseit Csáky László, aki ezeken felül még a szövetség szakmai újságjába is írt egy esszét a Karrier Coachingról.

Laci önkéntes tevékenysége segít abban, hogy az alapítvány által képviselt szellemiség tovább terjedjen a sportágban, Laci személyes indíttatása, tapasztalata, tudása és rátermettsége pedig a garancia arra, hogy ezek a programok hosszútávon is sokat jelentsenek a fiataloknak és edzőknek egyaránt.

 

(Fotó: Juhász Gábor/Tanulj Tesó Alapítvány)