Kollek Bálintot tehetsége és szorgalma emeli a mezőny fölé

Kollek Bálint a Jövő Reménységei program ösztöndíjasa. Az MTK kajakosa tavaly szinte egyeduralkodó volt 500 és 1000 egyesben a korosztályában, Balázs Péter edző szerint a kiemelkedő teljesítményét a tehetségén túl szorgalmának és tudatosságának köszönheti.

Kollek Bálintot tehetsége és szorgalma emeli a mezőny fölé

Bálint 2015-ben kezdett kajakozni Csepelen, az első országos bajnoki címét csepeli színekben nyerte. Családjával Csepelen él, van egy kishúga, aki ötéves, öccse, a 14 éves Máté szintén kajakozik.

Édesapja hivatásos katonatiszt, édesanyja úszás és vízitorna oktató, a járvány hatására elveszítette a munkáját és az újabb hullámok továbbra sem kedveznek ennek a hivatásnak, ezért is fog jól jönni Bálintnak az ösztöndíj. Ahogy fejlődik, teljesedik ki a karrierje, úgy van egyre nagyobb szükség a megfelelő háttérre:

„A felkészülésem során szükséges edzőtáborok, sporteszközök, masszázs és táplálékkiegészítők beszerzésében nyújthat segítséget a támogatás” – fogalmazott Bálint, aki nagyon hálás a családjának, hogy a sport terén ösztönözték és aki a kezdetekkor azt szerette meg a kajakozásban, hogy a „szabadban vannak az edzések, természetes körülmények között”.

Idén lesz első éves ifi versenyző, a serdülők között tavaly 500 és 1000 egyesben is megnyerte az országos bajnokságot és az ORV-t, célja, hogy az ifik között is folytassa jó sorozatát, szeretne az ifi vb-re és Eb-re kijutni, később pedig olimpiai bajnok szeretne lenni.

Ehhez elképesztően sok edzésre és fókuszáltságra van szükség, de egyelőre az iskolában is helyt kell állnia, ami nem könnyű napi két edzés mellett:

„Az általános iskola után tudatosan választottam a Budapest Baptista Gimnázium, Technikum és Sportiskolát, ahol a versenysportot támogató osztályba járok és az iskola vezetősége az órarend kialakításánál figyelembe vette az edzések időpontját és ez teszi lehetővé, hogy bizonyos napokon többször mehessek edzeni” – mondta Bálint, majd hozzátette, a szülei elvárják tőle azt is, hogy a tanulásra is odafigyeljen, ezért mindent megtesz azért, hogy a jó sporteredmények mellett az iskolában jó jegyei legyenek.

Ami pedig a példaképeket illeti, Bálint erről is mesélt:

„Mivel a Csepelben kezdtem kajakozni, ezért minden nap láttam a Koló tiszteletére állított emlékművet és minden nap találkoztam a mesteredzőjével, Ludasi Róberttel. Azóta példaképként tekintek rá és remélem, hogy én is hasonlóan jó eredményeket fogok elérni.”

Hajrá, Bálint, mi drukkolni fogunk!