Kiss Ágnes bronzérmes a felnőtt Európa-bajnokságon!

Egy arany-, egy ezüst- és három bronzérem volt a mérlege a magyar kajak-kenu válogatottnak az Európa-bajnokságnak is minősülő krakkói Európa Játékokon. Az egykori Kolonics-díjas Varga Ádám K-1 500 méteren győzött, míg a Jövő Reménységei ösztöndíjasunk, Kiss Ágnes C-1 500-on a harmadik helyen végzett.

Kiss Ágnes bronzérmes a felnőtt Európa-bajnokságon!

Kiss Ágnes (a képen) elképesztő sebességgel halad a céljai felé és hihetetlen eltökéltséggel áll helyt minden területen. Kiemelkedő iskolai teljesítménye mellett évek óta meghatározó alakja a korosztályos női kenuzásnak, nyert már több Olimpiai Reménységek Versenyét, világ- és Európa-bajnokságot.

Tehetsége mellett szorgalma, kitartása és tudatossága az, ami különlegessé teszi.

Ágira mindig lehet számítani.

Két éve, a koppenhágai világbajnokságon szerepelt először felnőtt világversenyen, de már akkor, 16 évesen is A-döntős volt. Most C-1 500 méteren sikerült a harmadik helyen beérkeznie, ami minden tekintetben hatalmas teljesítmény. Mindvégig tartani tudta a tempót a jóval esélyesebb és rutinosabb ukrán Luzannal és a spanyol Corberával, ami a jövőre nézve igencsak biztató.

"Nagyon örülök ennek az eredménynek, szerintem sikerült jó pályát jönnöm. Ott voltam az esélyesekkel, akik húztak előre. A végén kicsit elmentek tőlem, ott kell majd erősítenem a pályámat" - fogalmazott Kiss Ágnes a kajakkenusport.hu-nak, hozzátéve, hogy mivel ebben a számban nem rendeztek előfutamokat, kicsit idegőrlő volt számára, hogy ilyen sokat, az utolsó napig kellett várnia a bemutatkozásra.

Gratulálunk Áginak és Ádámnak, meg persze a többi magyar indulónak is!

 

(Fotó: kajakkenusport.hu)