Kihirdettük a Jövő Reménységei ösztöndíjpályázat győzteseit

Megtartotta kuratóriumi ülését a Kolonics György Alapítvány kuratóriuma. Az eseményen Csabai Edvin kuratóriumi elnök beszámolt a 2022-es év legfontosabb eseményeiről, illetve a kuratórium döntött a 2023-as Jövő Reménységei ösztöndíjprogramunk győzteseiről.

Kihirdettük a Jövő Reménységei ösztöndíjpályázat győzteseit

Ez az év több különleges volt, hiszen Kolonics György, alapítványunk névadója idén ünnepelte volna az 50. születésnapját. 2022 tehát ennek jegyében, a Kolo50 emlékév elnevezést viselve telt el, reményeink szerint nagyon tartalmasan.

De ezen kívül is sok más programban, kampányban részt vettünk.

Januárban, hagyományainkhoz híven, Mátraházán szerveztük meg a kenus összetartást, amelyen közel 100 kenus vett részt, még ugyanebben a hónapban, hűen Koló segítőkész attitűdjéhez, közösségi futást és gyűjtést szerveztünk Szeghalmi Károly hajóépítőmester műtétjére.

Februárban megtartottuk az előző esztendő évzáróját, amelyen köszöntöttük a 2022-es év Jövő Reménységei ösztöndíjasát, tíz olyan fiatal, tehetséges, szorgalmas kajak-kenu versenyzőt, akik a tanulmányaikat is komolyan veszik és a parton kívüli életvitelük is példaértékű.

Március negyedikén nyitottuk meg a Kolonics, a sportlegenda című kiállítást a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiában. Ez volt a 25. hazai kiállítás, amelyen ezúttal is több kuratóriumi tagunk tartott tárlatvezetést. A Kolonics György-díj, az elismerés történetében először, egy pároshoz került, Gönczöl Laura és Opavszky Réka lett a díjazott.

Június negyedikén ünnepelte volna 50. születésnapját Koló, pár nappal később dr. Bognár Viktor ötletgazda, alapítványunk kuratóriumi tagja, gödi lakos megnyitotta azt az ünnepséget, amelynek keretében Kolonics Györgyről sétányt nevezték el a gödi Duna-parton.

Július 15.-én, Koló halála napján, fáklyás evezéssel emlékeztünk meg róla, az augusztusi serdülő, ifjúsági és U23 magyar bajnokságon pedig, a férfi C1 és C2 500 méteres futamok a serdülő és ifjúsági korosztályban Kolonics György nevét viselik. A serdülő korosztályban az emlékfutamok győztesei egy-egy Bráca Sport által felajánlott lapáttal gazdagodtak, míg az ifik a vándorserleget vehették át.

Augusztusban értek véget a MosolyTáborok is, amelyek három éve a MosolyTúrával kezdődtek, 25 nehéz sorsú gyermek táboroztatásával, idén már 125 gyermeket táboroztattunk a MosolyTúra és a MosolyTáborok keretében, amelyeket a Tanulj Tesó Alapítvánnyal karöltve tartottunk meg.

Idén is kiírtuk a Granek István Edzői Tanulmányi Ösztöndíjat, amely a jövő edzőnemzedékének kinevelésében hivatott segíteni. Októberben pedig, pár nappal Koló sydney-i olimpiai bajnoki győzelmének 22. évfordulója után a Stopper hajón bemutattuk a Koló – egy kenus legendája című könyvet, amely a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával valósult meg.

Október 23.-án a Kolonics György-emlékfutásra hívtuk Koló barátait, egykori sporttársait és a sportág jelenlegi szereplőit, a családias hangulatú események több százan vettek részt.

Novemberben pedig az Aktív Magyarország turisztikai konferencián alapítványunk is képviselhette magát. A Kolonics György Alapítvány és a Tanulj Tesó Alapítvány közös kezdeményezései, a MosolyTábor és a MosolyTúra is bemutatkozhatott a szakmai fórumon.

Csabai Edvin beszámolója után Kárai Péter kuratóriumi tag a Jövő Reménységei ösztöndíj programról beszélt, elmondta, hogy ez a hetedik év, hogy ösztöndíjjal tudjuk segíteni a fiatal kajak-kenu reménységeket. Idén minden eddiginél több magánadomány gyűlt össze a programra, ami lehetővé tette, hogy kibővítsük a díjazottak körét. 2017-ben öt győztest hirdettünk, idén, a következő évre már tizenhármat. Ami külön öröm számunkra, hogy a 13 díjazottból öten kitűnő tanulók is, van az ösztöndíjasok között olyan, aki idén februárban Országos Tanulmányi Versenyt nyert (Varga Bence, régészet).

Gratulálunk a győzteseknek, köszönjük minden pályázónak a részvételt, sok sikert kívánunk nekik!

Jövő Reménységei 2023 győztesek

Férfi kajak:

Varga Bence

Szabó Levente

Férfi kenu:

Lugosi Gergely

Szegi Zsombor

Női kajak:

Debreczeni Lora Szkarlett

Szegedi Angelina

Női kenu:

Kiss Ágnes (a képen, Ági tavaly is ösztöndíjas volt)

Benkucs Kíra

Para szakág:

Kiss Péter Pál

Különdíjasok:

Licsicsányi Csenge

Boldizsár Dalma

Molnár Csepke

Csáky Soma