Jótékonysági futó is gyűjt ösztöndíjasunk, Csáky Soma számára

Az idei UTH egyik résztvevője, Tóth-Cseri Viktor úgy döntött, hogy az indulását nem csupán a futás örömére, de jótékony célra is fogja fordítani. Kiválasztottja nem más, mint ösztöndíjasunk, Csáky Soma, aki majdnem napra pontosan egy éve, 2022. április 4.-én szenvedett súlyos balesetet.

Jótékonysági futó is gyűjt ösztöndíjasunk, Csáky Soma számára

A Sárospatakon tanuló Csáky Soma tavaly áprilisban nagyfeszültségű áramütést szenvedett egy tehervagon tetején, miközben egy bajba jutott barátjának próbált segíteni. Soma a tanulás mellett szorgalmasan kenuzott, nem csoda, hogy ezt a sportágat választotta, hiszen édesapja, Csáky László egykor maga is sikeres kenus volt, Kolonics Györggyel versenyzett együtt, jelenleg pedig a Kolonics György Alapítvány kuratóriumának tagja, számos programunk mentora, trénere.

Soma a baleset után hetekig élet-halál között lebegett, orvosi szempontból kész csoda, hogy életben maradt. De, amit azóta teljesít, még nagyobb csoda. A baleset következtében több csonttörést szenvedett, illetve az égési sérülései is nagyon jelentősek, de Soma nem vesztett évet a gimnáziumban, sikeresen vizsgázott le a tantárgyakból a második osztályban, illetve ahogy állapota engedi, már elkezdte a mozgást is. Nem véletlenül választotta az alapítvány kuratóriuma a Jövő Reménységei program ösztöndíjasai közé, Soma elképesztő eltökéltsége és mindeközben természetes, ösztönös derűje mindenkit magával ragad.

Soma számára a gyógykezelés, illetve a rehabilitáció még hosszú évekig el fog tartani. Az égési sérülései miatt a kezdetek óta kompressziós ruhát hord, minden nap részt vesz gyógytornán, hegkezelésen, illetve hamarosan térdműtéten esik át, majd jönnek a funkcionális bőrműtétek.

A rengeteg orvosi és kiegészítő kezelés, az eszközök és különböző gyógykészítmények óriási anyagi terhet rónak a családra, ezért gondolta úgy Tóth-Cseri Viktor, hogy futását Soma gyógykezelésére ajánlja, aki szeretne Soma és családja számára segítséget nyújtani, ide tudja az utalását elküldeni:

Kolonics György Alapítvány

Bankszámlaszám: 12100011-10241521

Közlemény: Csáky Soma gyógykezelése

Hálásan köszönjük a segítséget!