Idén is MosolyTúra: több mint 100 gyerek nyaralt velünk

Több mint száz hátrányos helyzetű gyermek nyári táborozásához járult hozzá a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Kolonics György Alapítványon keresztül. Alapítványunk további alapítványokkal együttműködve szervezte meg a MosolyTúra táborokat, amelyek éltre szóló élményt jelentenek a gyerekeknek, hozzásegítve őket ahhoz, hogy változtassanak az életükön.

Idén is MosolyTúra: több mint 100 gyerek nyaralt velünk

Immár többéves hagyományra tekintenek vissza a MosolyTúra táborok. Idén több mint száz gyermek táboroztatását tűztük ki célul, és sikerült a tervet megvalósítani. Összesen öt különböző helyszínen – Szigetmonostor, Tiszta-tó, Szögliget, Szentendre, Edelény -, több turnusban táboroztattuk a gyerekeket. Legtöbbjük a Borsod megyei Ormosbányáról és Szendrőről, a soproni, illetve a győri gyermekotthonból, valamint a Ronald Házból érkezett.

A szervezésben több alapítvány is kivette a részét. Az Aktív Magyarország a Kolonics Alapítvánnyal együttműködve teremtette meg a táborok hátterét, amelyhez aztán hathatósan hozzájárult a Tanulj Tesó Alapítvány és az Age of Hope Alapítvány is.

A táborok célja, hogy azok a gyerekek, akik soha nem jutnak el a falujuk, városuk határán túlra, akiket a hétköznapokban nem érnek jelentősebb impulzusok, azok végre tudjanak felhőtlenül nyaralni, élményeket gyűjteni és rácsodálkozni arra, hogy a világ sokkal sokszínűbb, tágabb, amint ahogy ők eddig ismerték. Tapasztalataink szerint olyan erős motivációt jelentenek a táborok, hogy a gyerekek ezt követően igyekvőbbek, szorgalmasabbak lesznek, hiszen reményt kapnak, feltöltődnek, sok olyan dolgok megtapasztalnak a világból, amit addig nem.

A táborok során a szervezők és az önkéntesek nagyon változatos programokat szerveznek a gyerekeknek. Vízisportok – túrakenuzás, SUP-ozás – mindig szerepelnek a programban, de ismeretterjesztő események, városnézés, fagyizás, közös főzés, csapatkarkötő-készítés, játékok, tánctanítás, strandolás, túrázás, játszóterezés szintén a napirend része.

A Kolonics György társadalmi felelősségvállalás jegyében tartja kiemelten fontosnak a MosolyTúrát, amely, reményeink szerint, még hatásosabb hagyománnyá növi ki magát, még több gyermek részvételével, a hitvallásunk még szélesebb körű elterjesztésével.