Idén is fantasztikus élményekkel zárult a MosolyTúra

Az ormosbányai Hosztják Albert Általános Iskola tanulói és a Ronald Házban lakó gyerekek és családjaik vettek részt a Kolonics Alapítvány és a Tanulj Tesó Alapítvány nyári táborozásán, amelyért köszönetet mondunk az Aktiv Magyarországnak is. A tábor csodálatosan sikerült, a gyerekek életreszóló élményeket gyűjtöttek.

Idén is fantasztikus élményekkel zárult a MosolyTúra

A MosolyTúra bázisa Szigetmonostoron volt, és már az odajutás is sok élménnyel gazdagította a gyerekeket, életükben először utaztak kompon.

Az első nap belakták a tábort, megfestették a táborzászlót, pingpongoztak és fürödtek a Dunában.

Második nap közös reggelikészítéssel folytatódott a tábor, utána áthajózott a csapat Szentendrére. Ott áthaladtak a lebegő esernyők utcáján, majd betértek a Levendula Kézműves Fagylaltozóba. Az esernyők adta árnyék és a fagyi is enyhített valamit a 31 fokos hőségen, akárcsak a strandolás. Jól el is fáradtak a gyerekek, tízkor már mindenki aludt.

A harmadik napon két részre osztottuk a csoportot, az ormosbányai nyolcadikosok önismereti tréningen vettek részt, amely azt a célt szolgálja, hogy felkészítse őket a középiskolai beilleszkedésre. A nyolcadikosokat támogató mentorprogramunk az ormosbányai Hosztják Albert Általános Iskola igényei alapján jött létre. Amíg a nagyon a tréningen okosodtak, ügyesedtek, addig a kicsik kézművesfoglalkozáson vettek részt.

Ebéd után a táborozók a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisa által biztosított gépjárművel Budapestre utaztak a Városligetbe, a játszótérre. A városligeti Nagyjátszótér Magyarország egyik legkomplexebb és legkorszerűbb játszótere, a gyerekek nem tudtak betelni vele, természetesen a Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye által inspirált mászókára is felmásztak a gyerekek.

Ezt követően a Néprajzi Múzeum új épületét nézték meg, a táborba visszatérve pedig önkéntes egyetemisták szerveztek számukra közösségépítő programokat.

A negyedik nap a szentendrei SZIV SE telepén beöltöztek a gyerekek neoprénbe és mentőmellényt húztak, hogy aztán raftingoláson és SUP-oláson vegyenek részt.

Az evezés után jó másfél óráig ugráltak a vízbe, irtó jó volt látni az arcukon az önfeledt boldogságot.

Mire visszaértek a táborhelyre, elkészült az ebéd. Az ormosbányai csapat ezt követően visszatért a Dunához még ugrálni egy kicsit, a Ronald Házas csoport pedig egy másik Ronald Ház lakóival ment el fagyizni. Este társasjátékozás volt a program, de nem sokáig bírták a gyerekek, mert nagyon elfáradtak a sok élményben.

Utolsó napon a közös reggeli után mindenki hazaindult, a gyerekek csodás élményeket éltek meg, elmondásuk szerint életük legboldogabb pillanatait köszönhetik a táborozásnak.