Györe Panna ob-aranyakat is nyert a kitűnő bizonyítvány mellé

Alapítványunk közösségi felajánlásnak köszönhetően egy-egy sportórát tudott adományozni két fiatal sportolónak. Panyik Zsombor kapta az egyiket, róla már írtunk a FB-oldalunkon és Györe Panna a másikat, most őt mutatjuk be bővebben. A dunavarsányi Merkapt-Mekler László SE versenyzője, a 11-szeres világbajnok maratoni kenuvilágbajnok Györe Attila lánya tele van tervekkel.

Györe Panna ob-aranyakat is nyert a kitűnő bizonyítvány mellé

A Dunavarsányban élő Panna mindent a kenuzásnak rendel alá, ezért is jött jól számára a sportóra, ami szintén hozzájárulhat ahhoz, hogy még tudatosabb legyen a felkészülése.

- Középiskolát is az alapján választottam, hogy közel legyen a vízitelephez és minden nehézség nélkül tudjak tovább edzeni. Így egy szigetszentmiklósi iskolába járok. A tanulás jól megy, ebben az évben kezdtem a gimnáziumot, és az első félévet sikerült kitűnő bizonyítvánnyal zárnom, év végére és a további évekre is ez a célom. A továbbtanulással még bizonytalan vagyok, nincs konkrét tervem – kezdte Panna, akinek van egy húga, aki nemrégiben kezdett el kenuzni. A szülők nagy figyelemmel kísérik gyermekeik edzéseit, pályafutását, Panna édesapja, a 11-szeres világbajnok Györe Attila kiemelten odafigyel a gyerekek sportolására és versenyzésére.

Panna 2020-ban C1 500 és C1 2000 méteren az országos bajnokságon első lett, ugyanebben az évben kölyök korosztályban a maratonisták között C1 5000 méteren végzett az élen. Természetesen a siker nagyon motiválja, de nem csak a jó eredmények miatt szereti a kenuzást.

- Szeretem, hogy ezt a sportágat többnyire egyedül kell végezni, legalábbis a versenyeken, hogy ez nem egy csapatsportág és hogy tisztán mérhető. A másik számomra fontos dolog, hogy a szabadban kell végezni és nagyszerű élményeket ad.

Természetesen nem könnyű az edzéseken, versenyeken és az iskolában is helytállni, pláne ilyen jó eredményekkel, de Panna elképesztően tud fókuszálni a feladataira.

- A legnagyobb erősségemnek talán azt tartom, hogy fejben nagyon ott tudok lenni, koncentrálni és egyben nagyon kitartó is vagyok. A nehezebb időszakokban az szokott motiválni, hogy tudom, miért csinálom ezt az egészet, mik a céljaim, és az, hogy nem szeretem és nem is szoktam feladni azt, amit egyszer elkezdtem. A tervem a távoli jövőre nézve az, hogy nagyon szeretnék világversenyre kijutni és ott helytállni. És később felnőtt versenyzőként is a legtöbbet kihozni magamból.