Gödön járt a Koló-könyv

A gödi József Attila Művelődési Házban író olvasó találkozó keretében mutatkozott be a Koló – egy kenus legendája című könyv. A szerzővel, alapítványunk kommunikációs munkatársával, Tamás Ritával Vasvári Lili, a gödiek egykori kajakosa beszélgetett.

Gödön járt a Koló-könyv

A Kolonics György életéről és hatásáról szóló könyvet 2022. október 13-án mutatták be a Stopper hajón. Akkor főleg a sportág szereplői vettek részt az eseményen. A második könyvvel kapcsolatos programra november 11-én került sor, amikor a Mamut II-ben található Libri könyvesboltban szervezett dedikálást a könyvhálózat és a könyvet kiadó G-Adam Stúdió.

Ezúttal Göd adott otthont a könyvbemutatónak, író olvasó találkozónak, dedikálásnak. Gödön nagyon jelentős kajak-kenu élet van. A város fontos szerepet játszott eddig is a Koló 50 programsorozatnak, amely a kenus legenda születésének 50. évfordulójának apropójaként szerveződött meg, hiszen Koló születésnapjának alkalmából Gödön Duna-parti sétányt neveztek el a fiatalon elhunyt olimpiai bajnokról.

Most is sokan voltak kíváncsiak a könyvvel kapcsolatos eseményre, amelyen először Vasvári Lili beszélgetett a szerzővel a munkafolyamatról és az alkotás céljairól. Leginkább arról, hogy az alapítvány kuratóriuma is azzal a szándékkal döntött a könyv megírása mellett – amelynek ötlete a gödi Bognár Viktor kuratóriumi tag fejéből pattant ki -, hogy Koló története, szellemisége, hatása túlmutasson a sportág határain, hiszen amit képviselt, az egyetemes érték.

Ezt követően Koló barátai osztották meg a vendégekkel személyes történeteiket, majd a szerző dedikálta a könyvet a megjelentek számára.

 

Fotó: Konkoly-Thege György/godihirnok.hu