Fantasztikus idényt zárt a Gönczöl, Opavszky kenupáros!

Gönczöl Laura és Opavszky Réka régóta alkot egy kenupárt, de a lányok az életben is odafigyelnek egymásra, nem csak a hajóban. Mindketten voltak ösztöndíjasok a Jövő Reménységei programunkban, amikor az egyikük kapta az ösztöndíjat, megosztotta a másikkal és fordítva. Laura és Réka egyaránt remek évet zárt, a végén még egy, a felnőtt vb-n kivívott ezüstérem is!

Fantasztikus idényt zárt a Gönczöl, Opavszky kenupáros!

Laura és Réka éve – már ami az eredményeket illet - majdnem teljesen egyforma lett, az ifjúsági mezőnyben az Európa-bajnokságon 500 méteren párosban elsők lettek, a világbajnokságon 500 párosban és 500 négyesben szintén győztek. Most jön egy kis különbség: Laura a vb-n mix 500 párosban győzött, míg Réka C-1 200-on második lett. A felnőtt vb-n pedig egyaránt tagjai voltak az ezüstérmes négyesnek.

Gyönyörű eredménysor két ilyen fiatal versenyzőtől.

„Talán a felnőtt vb-ezüstérmünk a legnagyobb eredményünk, nagyon örülünk neki, de igazából a felnőtt és ifi eredményeinket is ugyanolyan fontosnak találjuk, hiszen mindegyik eredményünkért nagyon sokat dolgoztunk” – kezdte Laura, majd Réka hozzátette, hogy ha mérlegre kellene rakni az ifi vb-aranyat és a felnőtt vb-ezüstöt, nála egyenlően fontos mindkettő.

A lányok most pihennek egy kicsit, majd elkezdődik az alapozás a következő szezonra.

„Egy kemény alapozás vár ránk, minden verseny nagyon fontos lesz a következő idényben is, hiszen egymásra épülnek. Mivel jövőre U23-asok leszünk, nagyon boldogok lennénk, ha egy nemzetközi versenyre ki tudnánk jutni” – mondta Laura.

Ami pedig a tanulmányaikat illeti: Laura már az egyetemista éveit tölti az idei tanévtől a Testnevelési Egyetemen, osztatlan tanári szakon. Rékának pedig még ezen az éven kívül hátra van egy az érettségiig a váci Madách Imre Gimnáziumban. Természetesen mindketten próbálják a lehető legnagyobb hangsúlyt fektetni a tanulásra és a vizsgákra való felkészülésre a sport mellett – amit, ugye, mint egykori ösztöndíjasoktól, már megszoktunk.