Évet zártunk és köszöntöttük a Jövő Reménységei ösztöndíjasait

Alapítványunk megtartotta a 2021-es záróünnepségét, amelyen beszámoltunk az elmúlt év sikereiről, felvázoltuk a 2022-es célokat, valamint köszöntöttük a Jövő Reménységei ösztöndíjasait.

Évet zártunk és köszöntöttük a Jövő Reménységei ösztöndíjasait

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke nyitóbeszédében elmondta, hogy a sportági stratégiában a jövőben még nagyobb szerepet kap az egyénre való fókuszálás, ez a szemlélet a következő tíz év céljainak megvalósításában fontos szerepet kap. Ebben a tekintetben is tökéletes partner a Kolonics Alapítvány.

“A Jövő reménységei-ösztöndíj az alapítvány több más programjához hasonlóan a tehetségek felkarolásáról szól, a díjazottak megkapják a bizalmat a kajak-kenu sportág közösségétől. Gratulálok az ösztöndíjra pályázó nyerteseknek, és azt kívánom nekik, hogy váltsák valóra az álmaikat - mondta az elnök, majd hozzátette: - Legyen olyan sztoritok, ami segít továbbírni az elmúlt 80 év sikertörténetét.”

Csabai Edvin kuratóriumi elnökünk arról beszélt, hogy a 2022-es kiemelten fontos lesz számunkra, hiszen Kolonics György idén lenne 50 éves.

“Több kuratóriumi tag beszélt arról az elmúlt években, hogy az alapítványunk akkor lesz igazán sikeres, ha nemcsak Kolóról szól - fogalmazott Edvin, - igazuk van, de a jubileum miatt 2022 mégis róla fog szólni. Ezért a szokásos programjaink, mint például a fáklyás emlékevezés és az emlékfutás megszervezése mellett, idén egyértelműen ő lesz a fókuszban.”

Január második hétvégéjén már megtartottuk a kenus összetartásunkat Mátraházán, amelyen több mint százan vettek részt, március 3-án pedig megnyílik a 25. magyarországi Kolonics-emlékkiállítás Csepelen, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián, június 4-én, Koló születésének napján, megemlékezéseket tartunk a sportág régiós versenyein, a sydney olimpián aratott győzelme 22. évfordulójára, október elejére pedig könyvet adunk ki Kolonics Györgyről.

Kárai Péter, alapítványunk kuratóriumi tagja, az MKKSZ alelnöke a Jövő Reménységei ösztöndíjprogramunkról adott tájékoztatást, amelynek az a különlegessége, hogy kizárólag magánadományokból jön össze az az összeg, amely aztán a pályázat nyertesei között, hat hónapon át, kiosztásra kerül. A támogatók között olyanok is vannak, mint az olimpiai bajnok Kopasz Bálint és Tótka Sándor, az olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőrvívó, Siklósi Gergely, az olimpiai negyedik helyezett Nádas Bence, és az olimpiai ötödik, világbajnoki ezüstérmes sportlövő, Péni István.

“Ők nemcsak nagylelkű támogatók, nemcsak eredményes sportemberek, hanem kiváló értékrendű példaképek is - mondta Kárai Péter, majd hozzátette, hogy „a 2022-es díjazottak is ilyenek, nemcsak tehetséges versenyzők, hanem kiváló tanulmányi eredményeikkel is jó példát mutatnak.”

Kárai Péter arról is beszélt, hogy az alapítvány korábbi díjazottjai közül Tótka Sándor és Kopasz Bálint olimpiai bajnok lett, Varga Ádám pedig olimpiai ezüstérmes szerzett Tokióban, míg a korábbi és jelenlegi díjazott Kiss Péter Pál paralimpiai bajnoki címmel örvendeztetett meg minket.

 

A 2022-es Jövő reménységei-ösztöndíj nyertesei:

Női kajak: Tóth Diána (KKNKKA), Kertész Gréta (Paks)

Női kenu: Kiss Ágnes Anna (Szeged), Györe Panna (Merkapt-Mekler SE)

Férfi kajak: Hoffer Benedek (KSI SE), Kollek Bálint (MTK)

Férfi kenu: Juhász István Dávid (Paks), Molnár Csanád (Szeged)

Para kajak-kenu: Kiss Péter Pál (Budapesti Honvéd SE)

Különdíj: Boldizsár Dalma (Szeged)