Érmek és kvóták a vb-n, sikerek az előolimpián

A kvótaszerző világbajnokságon és az előolimpián is jól szerepeltek egykori és jelenlegi Jövő Reménységei ösztöndíjasaink és Kolonics-díjasaink. Duisburgban és Párizsban is sok szép sikernek örülhettünk, nagyon biztatóak az előjelek a jövő évi olimpia előtt.

Érmek és kvóták a vb-n, sikerek az előolimpián

A Jövő Reménységei ösztöndíjasunk, Kiss Péter Pál negyedszer is a KL-1 200 méter világbajnoka. A duisburgi vb-n megszerzett aranyérem egyben paralimpiai kvótát is jelent a számára a jövő évi párizsi játékokra.

Egykori ösztöndíjasaink, illetve Kolonics-díjasaink közül Kopasz Bálint a K-1 500 méteren győzött, a Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor alkotta négyes pedig ezüstérmet nyert, ezzel sikerült a kvótaszerzés. Ez azért nagy dolog, mert csak a duisburgi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon osztanak indulási jogot K-4 500 méteren a jövő évi ötkarikás játékokra.

A vb szombati versenynapján egykori ösztöndíjasaink, illetve Kolonics-díjasaink közül Varga Ádám K-1 1000 méteren második, Rendessy Eszter K-1 1000 méteren harmadik lett.

A világbajnokság utolsó napján egykori Kolonics-díjasaink közül a Nádas Bence, Kopasz Bálint K-2 500 méteren második lett és ezzel kvótát szerzett, kvótát ért a Korisánszky Dávid, Fekete Ádám páros 5. helye C-2 500 méteren.

A párizsi előolimpián remekül szerepeltek egykori Kolonics-díjasaink és ösztöndíjasaink. A kajaknégyes egy héten belül lett világbajnoki ezüstérmes és előolimpia győztes. Kopasz Bálint a vb-n 500-on, az előolimpián ezren nyert, Varga Ádám ezer méteren egy-egy ezüsttel zárt a világbajnokságon és az olimpia tesztversenyén. Kiss Péter Pál pedig KL-1 200 méteren a vb után az előolimpián is győzni tudott.

 

(A képen Varga Ádám és Kopasz Bálint, fotó: kajakkenusport.hu)