Döntött a kuratórium a Jövő Reménységei pályázatokról

A Kolonics György Alapítvány elnöke, Csabai Edvin kuratóriumi ülést hívott össze 2017.november 27-re, az alapítvány székhelyével megegyező MKKSZ Latorca utcai székházában. Az ülésen a 13 kurátor közül 8-an tudtak részt venni, így a kuratórium határozatképes volt.

Döntött a kuratórium a Jövő Reménységei pályázatokról

Négy napirendi pont került előzetesen kiküldésre, de az egyéb ponton belül bárki felvethetett saját ötleteet, javaslatát.

Napirendi pontok:

  1. A második Kolonics György festmény bemutatása, előterjesztő: Ipacs Endre Kurátor
  2. A Jövő Reménységei program idei nyerteseinek kiválasztása, előterjesztő: Kárai Péter Kurátor
  3. Beszámoló az Alapítvány tevékenységéről, előterjesztő: Csabai Edvin a Kuratórium elnöke
  4. Egyebek (észrevételek, hozzászólások)

Elkészült és szűk körben bemutatásra került a második festmény, melyet ismét Fülöp Miklós készített Szalmás Péter fotója alapján. A fénykép 2004-ben, Szegeden készült Kolonics Györgyről. A második kép nem kerül árverezésre, hanem az alapítvány fog rendelkezni felette és fogja elajándékozni.

Idén 34 pályázat - ebből 33 érvényes - érkezett be a Jövő Reménységei pályázati felhívásra, mely november elején került kiírásra. A teljes ösztöndíjkeret forrása magánadományokból tevődik össze, mely szinte egyedülálló a kajak-kenu sportban. A kuratórium döntésének értelmében a 2018-as évben a kajakos Kiss Ádám és Nagy Viktória, illetve a kenus Zombori Dominik és Opavszky Réka nyerte el a fél éven át járó támogatást. A különdíjat ezúttal egy kenus, a rácalmási Horváth Benedek érdemelte ki. Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek, az ünnepélyes díjátadóra januárban, az alapítvány évzárójával egybekötve kerül sor. A támogatás folyósítása februárban kezdődik.

A harmadik napirendi pontban Csabai Edvin beszámolt a Kolonics György Díj átadásáról, az október 23-i futás lebonyolításáról, a Mátraházi Edzőtáborban tartott kenus összetartásról, illetve beszélt a sajnálatos módon meghíusult gödi kiállításról is.