Defibrillátort adományoztunk a tiszaújvárosi kajak-kenusoknak

A Kolonics György Alapítvány újabb mérföldkőhöz érkezett. Először volt alkalma arra, hogy egy kajak-kenu egyesületnek defibrillátort adományozzon. A kiválasztott a Tisztaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület lett, tekintettel arra, hogy a mindössze tíz éve alakult klub ötödik az országos rangsorban és az Észak-keleti régió legnagyobb klubja a közel százharminc versenyengedéllyel.

Defibrillátort adományoztunk a tiszaújvárosi kajak-kenusoknak

„Hatéves kortól az U23-as korosztályig vannak nálunk gyerekek, de vannak masters versenyzőink is, többek között a legendás Rakusz Éva, valamint vannak szabadidősportolóink is – mondja Béke László, az egyesület elnöke. – Ám nem csak a versenyzők és az amatőr sportolók fordulnak meg a vízisportcentrumunkban, hanem mások is. Vízitúrapont vagyunk, a tiszai turizmus programjában is részt veszünk, mellettünk fut végig az EuroVelo kerékpárút, vagyis az aktívabb időszakokban igen sok látogató érkezik hozzánk. A sportolóknál, még ha fiatalok is, mindenképpen biztonságot nyújt egy ilyen készülék, de a nálunk megpihenő amatőr sportolók esetében is fontos, hogy legyen mihez nyúlni, ha baj van. Közülük nem mindenki annyira edzett és életkor tekintetében is veszélyeztetettebbek.

Az egyesület 2011-ben alakult, óriási az a fejlődés, amit végigmentek az utóbbi tíz évben. Két vízitelepet működtetnek, a több mint százharminc gyerekkel hét edző foglalkozik, minden szempontból központi helyet foglalnak el a régióban, létszámban és jelentőségben is, nem véletlen az országos rangsorban elért ötödik helyezésük, ha a masters eredményeket is figyelembe vesszük, akkor a hetedikek.

Mivel ennyi embert vonzanak be, ezért egyértelműen a legjobb helyre került a defibrillátor, amelynek szabályos használatát hamarosan egy szakembertől sajátítják el.