Bemutatjuk a Kolonics-emlékfutás győzteseit

Az idei Kolonics György közösségi emlékfutáson közel hatszázötvenen vettek részt. Különböző távokon lehetett rajtolni, a félmaratoni távon elsőként befutó versenyzőket vándorserleggel jutalmaztuk. A nőknél Lázár Emese teljesítette a távot a legrövidebb idő alatt, a férfiaknál Márialigeti Áron.

Bemutatjuk a Kolonics-emlékfutás győzteseit

A tizenöt éves Lázár Emese öt éve kajakozik, előtte versenyszerűen úszott. De az Építőkben természetesen nem csupán ez a két sportág adja a felkészülés gerincét.

„Nem csak kajakozunk, hanem gyakran futó és erősítő edzésünk is van. Ez persze sokszor fárasztó, de nagyon jó csapatunk van. A csapattársak nagyon motiválnak, a rosszabb napokon miattuk van több kedvem edzeni. Sokat versenyzünk és elég jó eredményeket érünk el. Például az országos bajnokságon 2000 méteren harmadik lettem, a legutóbbi UTE-maratonon pedig győztem. Az edzőim, Fülep Márton, Máté Attila és Petri Tamás is sok mindenben segítenek. A kajakozásban a példaképem Varga Ádám és Kopasz Bálint, a nők közül pedig Csipes Tamara és Pupp Noémi. A kajakozás mellett a tanulás is fontos nekem, az Eötvös József Gimnáziumba járok, ezért viszonylag sokat kell tanulnom. Ezért van az, hogy a kajakozás és a tanulás mellett nem sok szabadidőm marad. Ha mégis van egy kevés, akkor szeretek állatokkal foglalkozni, én magamnak is van egy kutyám.”

Az elsőéves egyetemista, Márialigeti Áron (a képen) életében nagy változások történtek egy éve.

„Kilenc éve kajakozom, ebből nyolcat az UTE színeiben, az utolsó egy évet pedig a Budapesti Honvédban. Az edzőm már négy éve Beé István, akivel nagyon szeretek és nagyon jó együtt dolgozni, szívesen megyek le minden edzésre. Nála szerettem meg igazán kajakozni és Pista bával értem el az első kisebb-nagyobb sikereimet a maraton szakágban. Szeretem a változatos edzéseket és a természet közelségét. Tavaly érettségiztem a Ferences Gimnáziumban, jelenleg az Óbudai Egyetemen gazdaság és menedzsment szakra járok.”

Gratulálunk Emesének és Áronnak, további sok sikert kívánunk nekik a sportban és a tanulásban is!