2468 résztvevő a Kolonics György Emlékfutáson

Sportolói és emberi nagyságukról tettetek tanúbizonyságot a futók azzal, hogy az esős, szeles időjárás ellenére rajthoz álltak az október 23-i Kolonics György Emlékfutáson. A rossz idő ellenére is mindent beleadtak a résztvevők, együtt megemlékezve így Kolonics György kenus bajnokunkról.

2468 résztvevő a Kolonics György Emlékfutáson

A verseny lehetőséget teremtett többek között arra is, hogy atléták és kajak-kenusok ismét összemérjék erejüket, a Bécs-Budapest Ultramaraton után ezúttal Buda legszebb részein a Római parton. A futók között számos ismert sportoló is megtalálható volt, akik nagyszerű eredményekkel zárták a kihívásokkal teli, igazi erőpróbaként szolgáló versenyt, mellyel méltóképpen fejezték ki tiszteletüket Koló emlékének és példamutató életpályájának. Az Olimpiai Ötpróba két sportági arca, Dr. Kiss Gergely és Storcz Botond is rajthoz állt, előbbi a futás nagyköveteként 2 km-t teljesített 09:57-es időeredménnyel, utóbbi pedig a kajakkenu képviselőjeként 50:11-es idővel fejezte be a 11,5 km-es távot. Az atléták közül Simona Staicu hosszútávfutó maratonista, illetve Boronkay Péter paratriatlonista is futócipőt és esőkabátot ragadott, hogy teljesítse a félmaratoni, illetve középtávot.

A kajak-kenusok idén is szép számmal jelentek meg a Népszigeten, több egyesület is leadta a csoportos nevezését. Kolonics György kenus párja Kozmann György is Velünk tartott, a félmaratont 02:00:51-es idővel teljesítette, ahogyan Csabai Edvin is ugyanezen a távon mérette meg magát, Ő 01:32:16-ot futott, míg Kammerer Zoltán a középtávot választva 01:06:21-es idővel ért célba. A Merkapt SE kenusa Kövér Márton a 21,4 km-es táv teljesítésével adózott Koló emlékének, melyet 01:28:28-as idővel zárt. Vasbányai Henrik a középtáv, Kiszli Vanda pedig a félmaratoni táv mellett döntött, és futották le azt, 01:05:23-as, illetve 01:35:18-as időeredménnyel. Szabó Gabriella, háromszoros olimpiai bajnokunk is jelen volt, 00:51:23-as idővel ért célba a 11,5 km-es távon.

Bajnokaink és szabadidő sportolóink még ilyen rossz időben is, kihozva magukból a maximumot mutattak példát, és reméljük jelentettek kellő motivációt a kiérkező felnőttek, gyermekek, idősek és fiatalok számára, ezzel méltóképpen megemlékezve kenus legendánkról.

KOLÓ büszke lenne, köszönjük, hogy velünk voltatok és gratulálunk minden résztvevőnek!