Sokan kiegyeznének Koló félmaratoni idejével, avagy 2021-ben is lesz Koló emlékfutás!

Idén is lesz Kolonics György-emlékfutás. A Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. és a Kolonics György Alapítvány közös rendezvénye mindhárom szervezetnek különösen fontos, tekintettel a Koló iránt érzett szeretetre és tiszteletre, valamint arra az üzenetre, amit Koló életműve hordoz.

Sokan kiegyeznének Koló félmaratoni idejével, avagy 2021-ben is lesz Koló emlékfutás!

A Kolonics György emlékfutás időpontja idén is október 23., a helyszíne pedig a Népsziget. A távok a szokásosak, 2, 11,5, valamint 21 km.

Nevezni az alábbi linkeken lehet:

Alap nevezési oldal: https://bbu.hu/kolonics-gyorgy-emlekfutas/

Egyesületi link: http://nevezes.otprobatokioba.hu/kolonics-gyorgy-emlekfutas-egyesuletek-reszere/

(FONTOS! Az idei évtől a Kolonics György Emlékfutásokon a Magyar Kajak-Kenu Szövetség versenyszabályzata is alkalmazandó. Az MKKSZ-nél versenyengedéllyel rendelkező, ingyenesen nevező résztvevőkre ez alapján vonatkozik a ZEBRA szerinti módosítási és lemondási szabályozás. Lemondás és rajthoz nem állás esetén az egyesületnek az MKKSZ felé 10.000,- Ft bírság fizetendő minden lemondott vagy rajthoz nem állt versenyzője után. Kérjük a fentiek figyelembevételét!)

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/855683748426702

Az esemény hátteréről a Kolonics Alapítvány elnöke, Csabai Edvin árult el részleteket:

„Régen több kenus csapat is indult a Bécs-Budapest Szupermaratonon, ahol Koló futotta az utolsó szakaszt, a Budakeszi-Hősök tere közti 21 kilométert. Ez mindig október 23-ára esett, ez a magyarázata annak, hogy miért ezen a napon rendezzük a versenyt. És hát a verseny fő távja, a 21 km is arra emlékeztet, hogy ezen a napon Koló mindig a félmaratont futotta meg” – fogalmazott alapítványunk elnöke.

Koló nagyon szeretett futni, a kajak-kenusok között közepes futónak számított, de a körülbelül 1:36-os félmaratonját azért sokan elfogadnák. Lelkesedését mutatja, hogy mindig megtalálta az alkalmat a futásra, alapítványunk kuratóriumi tagjánál, Kárai Péternél is többször bejelentkezett egy futásra:

„December 24-én, 26-án és 31-én is futottam, előfordult, hogy Koló felhívott, hogy jönne velem, mert senki nem fut ilyenkor, ő viszont mindenképpen szeretne és kellene neki partner. Mindig ilyen volt, kereste az alkalmat az edzésre és a versenyzésre is. Futóedzések alkalmával is kinézett magának valakit, akivel tudott versengeni, így talált magának megfelelő motivációt.”

A KSI népszigeti telepe ad majd otthont a versenyközpontnak, és ahogy az elmúlt években, úgy idén is a kivetítőkön Koló pályafutásának képei elevenednek majd meg.