Kolonics, a sportlegenda kiállítás Gödön

Ismét látogatható a vándorkiállítás, melynek ezúttal a Dunakanyar egyik kajak-kenu szentélye, Göd ad otthont.

Kolonics, a sportlegenda kiállítás Gödön

A jubileumi Göd Kupa napjától, augusztus 25-étől lesz látható a gödi József Attila Művelődési Házban a Kolonics a sportlegenda című vándorkiállítás, mely a pekingi olimpia előtt néhány nappal, épp egy évtizede tragikusan elhunyt Kolonics György kétszeres olimpiai, tizenötszörös világ- és háromszoros Európa-bajnok kenus emlékét őrzi.

„Koló” amellett, hogy adottságai és a világon egyedülálló technikája révén kivételes kenus volt, erényeivel is kitűnt. A legenda sportpályafutását bemutató tárlat augusztusban Gödre érkezik.

A kiállítás - így a legenda emléke - az ország különböző településein, 19 alkalommal mintegy 500.000 emberhez jutott el; idén a gödi lesz az első, ami a 25. Göd Kupa évében méltó megemlékezést jelent. „Koló” nem egyszer maga is örömmel tett eleget a gödi meghívásnak és ült hajóba a Dunakanyar egyik legnagyobb vízisport-eseményén.

A rendezést felvállaló Kolonics György Alapítvány célja a példakép talán legfontosabb feladatának átvállalása: „Lehetőséget teremteni a gyerekeknek, hogy megismerjék a sport szépségeit és személyiségformáló erejét. Esélyt adni, hogy a mozgást válasszák az egészségtelen életmód, és a felnőttkor alapját jelentő rendszeres munkát a céltalanság helyett”.

"A Dunán végignéztem, egy 'hattyút' láttam jönni felém. Amikor közelebb ért hozzám, rájöttem, hogy a gyönyörű mozdulat birtokosa Koló. Kolonics György mérföldkő a kajak-kenu sportban. Hite, felismerése, tudása, elszántsága, igazi példa. "
(Wichmann Tamás, kilencszeres világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus)

A Kolonics György Alapítványról bővebben ide kattintva olvashat.

A kiállítás a József Attila Művelődési Házban (2131 Göd, Pesti út 72.), annak dísztermében lesz megtekinthető 2018. augusztus 25-től szeptember 6-ig.

Nyitva tartás: 
augusztus 25-től szeptember 1-ig 10-17 óráig, vasárnap zárva;
szeptember 3-tól szeptember 6-ig 8-19 óráig.
Csoportok bejelentkezését a 06-20-25-45-124 telefonszámon várják.

Forrás: http://www.godikajak.hu