Bezárta kapuit Csepelen a Kolonics, a sportlegenda című vándorkiállítás

Március elejétől az első áprilisi napokig tartott a Kolonics, a sportlegenda című vándorkiállítás a csepeli Kozma István Birkózó Akadémián. Több kuratóriumi tagunk is tartott tárlatvezetést kenus, illetve iskolai csoportoknak, örömteli, hogy a gyerekek itták Koló egykori barátainak szavait. Bognár Viktor beszámolójával zárjuk a kiállítást mi is, ez volt a 25. hazai tárlat, ha nyit a következő, természetesen hírt adunk arról is.

Bezárta kapuit Csepelen a Kolonics, a sportlegenda című vándorkiállítás

Bezárta kapuit a Kolonics, a sportlegenda című kiállítás Csepelen, a Kozma István Birkózó Akadémián. Az utolsó tárlatvezetést dr. Bognár Viktor tartotta, aki nem csak alapítványunk ügyvédje, de kuratóriumi tag is és Koló egykori kenustársa. Ő számol be a tárlatvezetés élményeiről:

„Abban a szerencsében volt részem, hogy egy csepeli általános iskolai osztálynak mesélhettem Kolóról az emlékkiállításon. Megható volt látni, hogy a 12-13 éves gyerekek mennyire fogékonyak voltak, az olimpiai döntőket is szájtátva figyelték. Az elhangzó kérdések nemcsak a lenyűgöző eredményekkel voltak kapcsolatosak, igyekeztem Gyuri emberi oldalát is bemutatni a tehetség, szorgalom és alázat együttességét kiemelve. Úgy váltunk el, hogy aki teheti, hamarosan a közeli vízitelepen kenuba fog térdelni.”

Viktor hozzátette, hogy egy másik történet is örömmel töltötte el a napokban:

„Múlt héten egy társaságban találkoztam egy korombeli anyukával és kiderült, hogy a fia a BKV-ban kenuzik, aki januárban részt vett Mátraházán a kenus összetartásunkon. Azóta ’Koló az Isten’ nála, és az ajándékkulacsot ereklyeként őrizve mindenhova viszi magával.”

Viktor beszámolójából is kiderül, hogy mennyire fontos Koló szellemiségének őrzése és micsoda hatása van még mindig annak az értékrendnek, amit ő képviselt.