Tótka Sándor az ösztöndíjas Sági Alíz példaképe

Sági Alíz a Jövő Reménységei program ösztöndíjasa. Fiatal kora ellenére elképesztő kitartással, tudatossággal és bölcsességgel építi karrierjét és az egész életét. Alíz őszintén mesélt a családját érintő tragédiáról és arról, hogy miként tudta feldolgozni.

Tótka Sándor az ösztöndíjas Sági Alíz példaképe

„Kilenc éves voltam, amikor toborzást tartottak az iskolámban, Mezőberényben. A bemutatón megnézhettem a kajakokat és készültek egy kis videóval is. Először is a víz közelsége tetszett meg, később pedig rájöttem, hogy azok a barátok, akiket itt szereztem, már szinte a családom, mivel rengeteg időt töltünk együtt – kezdte Alíz. - Az első versenyeken megtapasztalhattam, hogy milyen jó érzés érmeket nyerni és felállni a dobogóra. Így az évek során ezt egyre komolyabban vettem és meg is lett az eredménye. Imádok kajakozni, szeretem a gyönyörű otthonos vízitelepünket Gyomaendrődön, a csapattársaimat, az edzéseket és az edzőimet. Mindent, ami ehhez köthető.”

Alíznak nagy segítségére volt a sport, amikor a család élete egy nagyon nehéz időszakhoz érkezett.

„Nyolcéves voltam, amikor édesapám elhunyt. Nehéz időszak volt ez a családomnak. Most is nehéz ezzel élni, de már megszoktam. Egy ilyen veszteség nagy hatással van az emberre, terelheti jó vagy rossz irányba. Szerencsére a kajakozás nekem segített a jó úton elindulni. Kisebb koromban anyukám mindig azt mondta a versenyek előtt, amikor beültem a hajóba, hogy apa fentről minden lépésemet figyeli és segít a céljaim elérésében. Ez mindig hatalmas motivációt adott és ad a mai napig. Anyukám nagyon erős és odaadó jellem, nagyon jó érzés ezt látni tőle, hogy mindent megtesz a boldogságunkért. Nagyon motivál, hogy jól szerepeljek a versenyeken, hogy egészséges legyek, illetve az olimpia, ami most még távoli nagy cél, de remélem, minél hamarabb elérhetem. Addig is szeretnék a korosztályomban jól szerepelni.”

A fiatal kajakos nem csak a sportban, de az iskolában is helytáll, szeretne mindenhol bizonyítani.

„Iskolaidőben elég sűrűek a napjaim, de viszonylag könnyen átlendülök a nehézségeken, igyekszem mindenhol jól teljesíteni. Több példaképen van, kiemelném közülük Tótka Sándort, hiszen a mostani edzőm által Gyomaendrődről vált sikeressé. Róla is eszembe jut, hogy ha neki sikerült, akkor nekem is sikerülhet. Szeretek a korombeli sikeres versenyzőkből is erőt meríteni.”