Tizenöt éve hunyt el Kolonics György

Tizenöt éve, 2008. július 15-én, egy időremenés után lett rosszul Kolonics György. A kétszeres olimpiai bajnok legendás kenus életét sem az azonnal reagáló jó barátok, sem a kiérkező mentők nem tudták megmenteni. Kolonics Györgyöt 36 évesen érte a halál, azóta a róla elnevezett alapítvány gondoskodik emléke ápolásáról, de immár szobor, sétány, díjak, ösztöndíjak, iskola, szabadidőközpont is viseli a feledhetetlen bajnok életét.

Tizenöt éve hunyt el Kolonics György

Szia Koló!

Tizenöt éve már, hogy elmentél egy másik világra. De az idő semmit sem halványít abból a szeretetből, amit irántad érzünk.

Ma is emlékeztünk rád, ezúttal is a fáklyás evezéssel. Nagy példaképed, Wichmann Tamás már nem lehetett velünk, helyette Römi vezényelte le az eseményt.

Sokan eljöttek, Johny, Römi, Edvin, Brácsa, Bucó, Hüti, a németek túrakenuval, a Kolonics Iskola tanulói, a fiatalok, anyukád, Ludasi Robi özvegye.

Rólad elevenítettünk fel sztorikat, a vicces szokásaidról, a nagy győzelmeidről és az emberi nagyságodról.

Jó így együtt azokkal, akik ismertünk és azokkal, akik már csak hallomásból ismernek. De hidd el, nekik ugyanolyan fontos, hogy te milyen voltál és milyen értékeket képviseltél.

Tizenöt éve nem vagy velünk, Koló!

És mégis velünk vagy.

Az értékrended, a humorod, a természetességed, az őszinteséged, a munkához való hozzáállásod. Minden, amit képviseltél, minden, amiben hittél.

Szeretettel emlékezünk rád, igyekszünk továbbvinni, amit kaptunk tőled.

Köszönünk neked mindent.

Köszönjük, hogy ismerhettünk!