„Szeretünk jó ügyek mellé állni”

A BIM Design tervezőiroda idén félmillió forinttal támogatta az alapítványt, amellyel az ifjúsági versenyzők támogatásához, a fiatal edzők képzéséhez, illetve Kolonics György emlékének ápolásához is hozzájárult. Interjú Kelemen Csaba építészmérnökkel, a tervezőiroda ügyvezető igazgatójával.

„Szeretünk jó ügyek mellé állni”

K. Gy. A.: Hol a kapcsolódási pont egy tervezőiroda és egy sporttal foglalkozó nonprofit szervezet között? 

K. Cs.: Csakúgy, mint a sport, az építészet is értéket teremt. Minden sportteljesítmény és minden építészeti projekt mögött ott van az ember, a tudás, az akarat, az alkotás vágya, a szabadság vágya és a teljesítmény. Emellett pedig régóta követjük és nagyra értékeljük az alapítvány munkáját. Szeretünk jó ügyek mellé állni. 

K. Gy. A.: Rengeteg hasznos és jó célt szolgáló szervezet működik országszerte. Mi az, ami miatt úgy döntöttetek, hogy pont a mi alapítványunk érdemli meg a támogatást? 

K. Cs.: Azért tartom kiemelkedőnek a Kolonics Alapítványt, mert szoros összeköttetésben van a sporttal, valamint fő tevékenységét, a fiatalok sportolási lehetőségeinek elősegítését, a motiváció megtartását a célok elérése érdekében én is fontosnak tartom. Kolonics György neve pedig minden magyar ember szívét megdobogtatja.

K. Gy. A.: A jótékonykodás rendszeres tevékenység nálatok? 

K. Cs.: Abszolút, más sportágakkal kapcsolatos alapítványokat is támogatunk, számunkra ez egy fontos ügy. Cégünk életében támogatási stratégia működik: keressük a szinergiákat, az ember, a tudás, a sport, az egészség és az innováció között. Kiemelt figyelmet fordítunk a fiatal tehetségekre is, hiszen ők formálják a jövőt.

K. Gy. A.: Ti magatok is sportos csapat vagytok?

K. Cs.: Igen, igyekszünk a kollégáimmal minél többet sportolni, és a stratégiai partnereink, barátaink is aktívan eveznek és számos más sportot űznek. Én régebben kajakoztam, jelenleg kerékpározom és időnként teniszezem. A cégen belül több sportklub is működik, valamint tartottunk már csapatépítő keretében megrendezett sportnapot, futó- és kerékpárversenyeken is vettünk már részt, tavaly pedig közösen vitorláztunk. Mindig mozgásban vagyunk.

Ezúton is köszönjük a támogatást, hiszen az alapítvány életében nagyon fontosak az ilyen és az ehhez hasonló együttműködések. A támogatásoknak köszönhetően bővülnek a fejlődési lehetőségeink, amelyekkel magasabb szintre emelhetjük fő küldetésünket, a tehetséggondozást.

Szerző: Reményi Diána