Adó 1% – csatlakozz a családunkhoz!

Újra eljött az adóbevallások elkészítésének ideje, amely során rendelkezhetünk a személyi jövedelemadónk egy százalékáról. Bár kevésnek tűnik, az alapítványok életében tényleg minden pénz számít.

Adó 1% – csatlakozz a családunkhoz!

Az adóbevallás elkészítését a legtöbb esetben gyomorgörcs kíséri, és alig várjuk, hogy a könyvelőnk levegye a terhet a vállunkról. Így amikor elhangzik a kérdés, mit óhajtunk tenni az adónk kétszer egy százalékával, a legtöbb esetben könnyelműen legyintünk határozott elképzelés híján. Pedig jó, ha van egy kis tudatosság bennünk még akkor is, ha úgy gondoljuk, mindegy, hol landol az a csekélyke egy százalék.

A Kolonics Alapítvány 2017-ben például 122 000 forintot gyűjtött össze az adók egy százalékából, 2018-ban azonban már 247 000 forinttal gazdálkodhattunk. Ennek köszönhetően a Karrierkövető programjainkat sikerült egyre magasabb szintre emelni mind a meghívott előadók, mind a szolgáltatások szempontjából. A januári kenus összetartáson már hetven fiatal kenust és edzőiket láttuk vendégül Mátraházán, ahol a közös ebéd és a délutáni gondolatébresztő délután mellett még egy kisebb elemózsiacsomagot is készítettünk a gyerekeknek a hazaútra.

Szóval ne feledjük, május 20-ig eldönthetjük, kinek és mi célból adományozzuk ezt a bizonyos egy százalékot. Amennyiben a felajánlással vagy az adóbevallás kitöltésével kapcsolatban bárkinek kérdése van, az alapítvány adószakértő munkatársa szívesen áll rendelkezésre, csak írjatok nekünk az info@kolonicsalapitvany.hu címre.