Négy-négy aranyérmet nyert Kiss Ágnes és Juhász István

Remek eredményekkel zárták korábbi és jelenlegi ösztöndíjasaink az idei első felnőtt és ifjúsági válogatóversenyt. Kiss Ágnes és Juhász István is minden számban győzni tudott, ahol elindult, ami azt jelentette, hogy négy-négy aranyéremmel térhettek haza. De nem csak az ő sikereiknek örülhettünk. Ráadásként hozzátesszük: Kiss Ági május 22.-én ünnepli 18. születésnapját. Ezúton is a legjobbakat kívánjuk neki!

Négy-négy aranyérmet nyert Kiss Ágnes és Juhász István

Kiss Ágnes már 2022-ben is tagja volt a Jövő Reménységei ösztöndíjasainak, de annyira meggyőző volt az idei pályázata is, hogy a 2023-as évre is az ösztöndíjasok közé választotta őt a Kolonics György Alapítvány kuratóriuma.

Ági nem csak hihetetlen sporteredményeivel – világ- és Európa-bajnoki győzelmek, ORV-aranyérmek – hívta fel magára a figyelmet, de rendkívüli iskolai eredményeivel is. A szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium tanulója a legutóbbi tanévben is kitűnő volt, emellett pedig irodalom, nyelvtan, matematika, történelem, fizika, kémia, biológia, földrajz, angol, német, hittan, ének, sportági ismeretek és testnevelés tantárgyakból kapott dicséretet.

Edzője, Fürdök Gábor az alábbi gondolatokkal jellemezte őt: „Ágit kiemeli a többi versenyző közül a rendkívüli munkabírása, szorgalma, megbízhatósága és a már-már zavarba ejtő maximalizmusa, amit kora ellenére fejlett verseny intelligenciája tesz teljessé. A versenyzői produktuma mellett nemcsak a sportban ért el kiváló eredményeket, hanem a tanulásban is.”

Kiss Ágnes most hétvégén C1 200 és 500, valamint C2 200 és 500 méteren győzött, utóbbi két számban a szintén ösztöndíjas Molnár Csepkével egy hajóban.

„Párosban megint nagy csata volt, de már kezdem megszokni, nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült és ez nagy löket lesz a következő válogatóra. Szeretem az ötszáz egyest is, de talán az olimpiai számok egy kicsit fontosabbak. Mindenhol megpróbálok maximumot nyújtani” – mondta Kiss Ágnes a kajakkenusport.hu-nak a futam után.

Az ifi kenus fiúknál egy tavalyi Jövő Reménységei ösztöndíjas uralta a mezőnyt, Juhász István győzött C1 1000 és 500 méteren, valamint C2 500 és 1000 méteren, a páros számokban az idei ösztöndíjas Lugosi Gergely volt a társa.

„A tájékoztatón is jónak tűnt már az összetérdelés, ezért akartunk most is megpróbálni, és szerintem elég jó döntés volt. Még a nemzetközi versenyeken nem igazán gondolkozunk, sokat kell edzenünk, hogy megnyerjük a második válogatót is és majd utána gondolkozunk ezen” - mondta Juhász István.

Két-két elsőséget tudhatott magáénak a kajakosok között a tavalyi ösztöndíjas Kollek Bálint (K1 500, K4 500) és az idei ösztöndíjas Szegedi Angelina (K1 500, K4 500), az ifi női kajakosok között a szintén ösztöndíjas Debreczeni Lora Szkarlett K2 500-on végzett az első helyen Tölgyesi Flórával egy hajóban.

Gratulálunk a győzteseknek és az érmeseknek, Kiss Ágit pedig isten éltessen sokáig 18. születésnapja alkalmából!

 

A képen Molnár Csepke és Kiss Ágnes

(Fotó és forrás: kajakkenusport.hu)