Molnár Csepke: az idei két ifi vb-címemre vagyok a legbüszkébb

Molnár Csepke számára nem volt nehéz a sportágválasztás, hiszen idősebb testvére, Csanád és Csenge is kiváló kenus, míg később kisebbik testvére, Csoma is ezt a szakágat választotta. Csanád, Csenge és Csepke mindannyian korosztályos világbajnokok, vélhetően mindhármukról sokat fogunk még hallani. Csepke a Jövő Reménységei programunk ösztöndíjasa, vele beszélgettünk.

Molnár Csepke: az idei két ifi vb-címemre vagyok a legbüszkébb

- Nálatok nagy hagyománya van a kenuzásnak, a testvéreid is magas szinten kenuznak. Neked mi tetszett meg benne, amikor elkezdted?

- Igen, mi négyen vagyunk testvérek és mindannyian kenuzunk. Engem nagyon megfogott a vízitelep légköre, az ottani társaság és a természet közelsége.

- Melyik számot szereted a legjobban?

- Nekem a kedvenc számom a C2 500m, mivel szerintem jól tudok alkalmazkodni egymáshoz és számomra sokat jelent az is, hogy rajtam kívül van még valaki a hajóban, akivel egy célért küzdünk (Kiss Ágnesről van szó, aki szintén ösztöndíjasunk).

- Mit jelent neked a páros és mit az egyes?

- Hozzám a páros áll a közelebb, mivel nagyon szeretem a csapathajókat és párosban már sikerült nemzetközi eredményeket is elérnünk, de egyesben is szeretnék fejlődni.

- Mely eredményeidre vagy a legbüszkébb?

- A legbüszkébb talán az idén Auronzóban megszerzett két ifi világbajnoki címemre vagyok. Ifi női C2 500 m-en Kiss Ágnessel és Ifi mix 500 m-en Szarka Krisztiánnal sikerült nyernem. Ez a verseny számomra nagyon emlékezetes marad, mivel elképesztően gyönyörű helyen voltunk és az egész verseny alatt nagyon jól éreztem magam.

- Mennyiben tudjátok segíteni egymást a testvéreiddel?

- Igyekszünk ott segíteni, ahol tudunk, például motiváljuk és bíztatjuk egymást és ez számomra nagyon sokat jelent, mivel tudom, hogy mindig számíthatok rájuk.

- A kenuzás mellett mennyire jut időd más dolgokra, például a tanulásra?

- Szerencsére az évek során sikerült megtanulnom, hogy hogyan osszam be jól a szabad perceimet, így mindenre jut elég idő.

- Vannak-e terveid a továbbtanulást illetően?

- Sajnos még nincs konkrét elképzelésem a tavábbtanulás kapcsán, de azt tudom, hogy olyan helyen szeretnék tanulni, ami mellett tudok 100 százalékosan a sportra koncentrálni.

- Mit adott neked eddig a sport? Mit tudott hozzátenni az életedhez? Mely emberi tulajdonságokban tudtál fejlődni a leginkább általa?

- Ami szerintem a legfontosabb, hogy barátokat szereztem a sport által. Nagyon sok mindent köszönhetek a sportnak, mivel gyönyörű helyekre jutottam el általa. Sokkal kitartóbb és céltudatosabb lettem.

- Milyen rövid- és hosszabb távú terveid vannak a sportban?

- Rövidtávon az a célom, hogy minél jobban feszegessem a határaimat és fejlődjek, hosszútávon szeretnék továbbra is párost menni és felnőtt nemzetközi versenyeken is dobogós helyezést elérni na és természetesen az olimpiára kijutni

- Ha meghallod Kolonics György nevét, mi ugrik be neked elsőre?

- Nekem az egyik példaképem, mert szerintem példaértékű az az alázat, amivel Kolonics György mindig hozzáállt az edzésekhez.

 

(A képek Molnár Csepke és Csanád látható)