Mély fájdalommal búcsúzunk Csanki Márktól

Megdöbbenve adta hírül az MVM Szegedi Vízisport Egyesület és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, hogy Csanki Márk elhunyt. A 19 éves kenus, aki tavaly tagja volt a Jövő Reménységei programunknak, autóbaleset áldozata lett 2022. május 20-án. Márkra emlékezünk.

Mély fájdalommal búcsúzunk Csanki Márktól

Tudatosság, bölcsesség, lendület.

Humán beállítottsága ellenére informatikát tanult, mert annak van jövője. Kamaszként megtanult főzni, hogy el tudja készíteni a dietetikus által előírt ételeket. Hamar jöttek a sikerek, mert erősebb volt, mint a korosztálya, de amikor fizikumban utolérték és elmaradoztak a sikerek, felismerte a helyzetét és tudott változtatni.

“Elkezdtem mindenben sokkal elszántabb, céltudatosabb lenni. Örülök, hogy tudtam változtatni, az életmódomban és a látásmódomban is” – mondta tavaly, 18 évesen.

Most pedig arról kell beszámolnunk, hogy Csanki Márk egykori ösztöndíjasunk elhunyt.

Nem tudjuk felfogni, hogy Márk itt hagyott minket, még a fülünkben csengenek a szavai:

„Koló óriási motivációt jelent számomra, ő a példaképem. Ha valami nem úgy sikerül, ahogy szerettem volna, megnézem a 2000-es olimpiai győzelmét, amit ötszáz egyesben aratott. Ez a sikere mindig új lendületet ad nekem, szeretnék egyszer olyan nagy kenus lenni, mint amilyen ő volt.”

Megszakad a szívünk, hogy se a kenuzásban, se az életben nem teljesedhet ki a szegediek büszkesége. Márk 19 évesen autóbaleset áldozata lett.

Soha nem feledjük őt, mély együttérzésünket küldjük családjának, szeretteinek.