Megnyílt az újjáépített Kolonics György Szabadidőközpont Csepelen

Átadták az újjávarázsolt Kolonics György Szabadidőközpontot a Kis-Duna partján, az egykori Úttörő és Ifjúsági Tábor helyén július 1-jén. Az új szabadidőközpontot Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, valamint Török László, a testvérváros Nagyszalonta polgármestere és a névadó olimpiai bajnok Kolonics György családja gyerekekkel közösen adta át.

Megnyílt az újjáépített Kolonics György Szabadidőközpont Csepelen

Az eseményen Borbély Lénárd mondott beszédet. Kiemelte, hogy ötven év után jött el az idő, amikor az itt élők akarata szerint ez a terület is megújult. Tavaly közösségi tervezésbe kezdtek, hogy a csepeliekkel együtt döntsék el, mit szeretnének itt látni.

„Online és személyes formában több hónapon keresztül mindenki elmondhatta a véleményét, amely egyértelmű volt, és önkormányzatunk szándékával is találkozott. A meghatározó többség semmiféle magasbeépítést nem támogatott, kizárólag a korábbi funkciókhoz hasonló, sport, rekreációs és családbarát fejlesztést, ami a csepeliek érdekét szolgálja és köztulajdonban marad. Csepel véleménye ügydöntő: a megkérdezettek 82 százaléka elutasítja, hogy magas beépítés történjen ezen a területen” – fogalmazott a polgármester.

A Kolonics György Szabadidőközpontban azt építették meg, amit a csepeliek kértek. A régi, elavult pavilonokat, kiszolgáló épületeket elbontották, néhányat felújítottak. Megújultak a teniszpályák, és a 2014-ben az MLSZ-szel közösen megépíttet műfüves futballpálya. Építettek három új nemzetközi szintű teniszpályát és kettő padelpályát. Számos játszóeszközt telepítettek a központba, emellett felújították és áthelyezték a büfét, a portát, a csónakházat. Egy vadonatúj öntözőrendszert telepítettek a zöldterületen. Új padokat, szemeteskukákat raktak ki, kamerákat helyeztek el. Megújult a térvilágítás és az itt lévő emlékpark. Köszönet jár a korábbi fővárosi vezetésnek, amiért támogatták, hogy 2016-ben részben már megújuljon a terület. A most átadott Kolonics György Szabadidőközpont 100 százalékig önkormányzati forrásból valósították meg a csepelieknek.

A szép számú közönséget egész nap változatos programok fogadták. A Padel-bemutató különlegességnek számított. A lényege, hogy a padel a tenisz és a fallabda elemeit ötvözi. Két pár játssza, a sportág számára speciálisan kifejlesztett padelütővel és labdával. A játékszabályok nagyban megegyeznek a teniszével. A parkour bemutató is sikert aratott a parkour pályán, Magyarország legjobb parkourosaival. Az extrém sport bemutatója után a nézőknek lehetőségük nyílt a parkour pálya biztonságos kipróbálására és az alaptrükkök elsajátítására szakmai felügyelet és oktatás mellett.

 

(Fotó és forrás: Csepel Önkormányzat)