Már most kiemelkedő vezérevezős Hoffer Benedek

Hoffer Benedek a Jövő Reménységei programunk ösztöndíjasa. A KSI kajakosa edzője, Tóth Petra szerint is nagyon tehetséges és szorgalmas, az, hogy elnyerte az ösztöndíjat, talán valamit javít az önbizalmán, mert Benedek nagyon szerény is.

Már most kiemelkedő vezérevezős Hoffer Benedek

„Négyéves voltam, amikor elkezdtem úszni, mert fontosnak tartották a szüleim, hogy minél előbb biztonságosan mozogjak a vízben. Mindig imádtam a vizet, két évig úsztam, de nem éreztem úgy, hogy az én sportom lenne, ezért elkezdtem focizni. Tíz éves lehettem, amikor egyik napról a másikra kitaláltam, hogy kajakozni szeretnék és azóta is úgy érzem, hogy a kajakban megtaláltam azt, ami nekem a sportban örömöt okoz” – kezdi Benedek, aki jelenleg a Bródy Imre Gimnázium tanulója – médiatagozaton tanul, a jövőjét is ezen a területen képzeli el -, és köszönhetően szorgalmának, az iskolában is jól teljesít.

„Amikor ötéves voltam, édesapám meghalt, anyukámmal élek kettesben. Anyu mindenben támogat, minden versenyemen ott van, legyen az a verseny bárhol is az országban. Szeretném neki megmutatni, hogy nem volt hiábavaló a sok várakozás az edzéseken, a sok utazás a versenyekre. Nagyon büszke rám, bármilyen eredményt is érek el. Jól boldogulunk ketten, persze más az, amikor csak egy fizetés van egy családban.”

Benedek edzője, Tóth Petra kiemeli, hogy Beni nagyon tehetséges, tudatos és szorgalmas. Kiemelkedőnek tartja a vezérevezős képességeit, már most nagyon sokat hozzá tud tenni egy csapathajó teljesítményéhez ezzel a képességével, az edző szerint ez a jövőben is így lesz.

„Nagyon szeretnék minél magasabbra jutni a versenyzésben, és a teljesítményem is azt mutatja, hogy évről évre előrébb kerülök a sorban. Idén az országos bajnokságon Szegeden egyéniben 5. lettem, erre nagyon büszke vagyok. Párosban és négyesben évek óta az élmezőnyben vagyunk, de az egyéni teljesítmény az mindig más.”

Kolonics György számára példakép, sőt, úgy véli, hogy aki ezt a sportágat kezdi el, azok közül mindenkinek az. Hálás azért, hogy elnyerte az alapítványunk által létrehozott ösztöndíjat, hiszen így hozzá tud járulni a sportolásával kapcsolatos kiadásokhoz, amiket eddig az édesanyja egyedül fizetett.