Július 3-ig Tiszaújvárosban tekinthető meg a Kolonics kiállítás

Nemrég zárt be Körmenden a Kolonics György emlékkiállítás, de hamarosan újra nyit, mégpedig Tiszaújvárosban. Tavaly márciusban Kaposváron tartották meg a járvány előtti utolsó kiállítást, azóta hosszú szünet következett. A gyűjtemény körmendi bemutatásának sikere jelzi, hogy Kolóra még mindig nagyon kíváncsiak az emberek.

Július 3-ig Tiszaújvárosban tekinthető meg a Kolonics kiállítás

A tiszaújvárosi kiállítás június 18-án nyit. A Kolonics György Alapítvány, a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület, valamint a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft. együttműködésében jön létre az esemény, amelynek megnyitóján köszöntőt mond dr. Fülöp György Tiszaújváros polgármestere, a kiállítást megnyitja és a tárlatot bemutatja Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke és Csabai Edvin, a Kolonics György Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A tiszaújvárosi, egyre aktívabb kajak-kenu élet a garancia arra, hogy a kiállítás itt is nagy érdeklődésre tart majd számot, ahogy Körmenden, úgy itt is várható a tanintézmények és a sportklubok kiemelt érdeklődése.

A kiállítás megnyitója után ünnepélyesen átadásra kerül Rakusz Éva Struer gyártmányú hajója, amelyben ezüstérmet szerzett a nottinghami síkvízi kajak-kenu világbajnokságon 1981-ben. A hajót a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft. közösen vásárolta meg és a Tiszaújvárosi Sportcentrum Játékcsarnokának előcsarnokában helyezik el.

Az esemény és a kiállításmegnyitó helyszíne: Tiszaújvárosi Sportcentrum Játékcsarnokának előcsarnoka

A megnyitó időpontja: 2021. június 18. 11 óra.

A kiállítás július 3-ig tekinthető meg, minden nap 8-18 óráig.